2020-02-28 15:07

România conduce Ecuadorul cu 2-0 după prima zi din întâlnirea de Cupa Davis

 |  21:28
România conduce Ecuadorul cu 2-0 după prima zi din întâlnirea de Cupa Davis

România conduce Ecuadorul cu scorul de 2-0, în barajulpentru Grupa Mondială a Cupei Davis, care se desfăşoară la Centrul Naţional deTenis, după ce Adrian Ungur (locul 130 ATP) l-a învins, vineri, cu scorul de6-7 (2), 4-6, 6-3, 6-4, 6-1, pe Giovanni Lapentti (locul 283 ATP).

A doua partidă a zilei de vineri a durat patru ore şi optminute.

Primul set al întâlnirii a fost cel mai echilibrat, ceidoi jucători câştigându-şi fiecare serviciul, iar după mai bine de o oră de jocau trecut la tie-break, unde Lapentti nu i-a dat nicio şansă lui Adrian Ungur,învingând cu scorul de 7-2. În setul al doilea, Lapentti a început cu un breakîncă din primul game, însă Adrian Ungur a revenit în ghemul al patrulea,câştigând pe serviciul adversarului. Jucătorul ecuadorian a reuşit în ghemulurmător să câştige din nou break-ul, adjudecându-şi şi setul cu 6-4.

Setul al treilea a început cu Adrian Ungur câştigând unbreak în ghemul al doilea, însă Lapentti a revenit în ghemul cinci,recuperându-şi serviciul. Imediat, în ghemul următor, românul nu i-a permisecuadorianului să egaleze şi a dus scorul la 4-2, după care a câştigat şi setulcu 6-3. În setul al patrulea, cei doi jucători au mers cap la cap până înghemul şase, când Ungur a rupt echilibrul, câştigând pe serviciul adversarului.Când a servit pentru set, Ungur a avut ghemul în pericol, însă Lapentti nu afructificat mai multe mingi de break, pierzând cu 4-6.

În setul decisiv, Adrian Ungur a reuşit primul break lascorul de 1-1, moment în care Lapentti a cedat, iar românul a câştigat toateghemurile până la final, scor 6-1.

În primul meci, Victor Hănescu (locul 54 ATP) l-a învinspe Ivan Endara (locul 408 ATP), cu scorul de 6-2, 6-2, 6-2, într-o oră şi 49 deminute.

România mai are nevoie de o victorie pentru a se calificaîn Grupa Mondială.

Sâmbătă, de la ora 12.00, se va disputa partida de dubludintre Victor Hănescu/Horia Tecău şi Nicolas Lapentti/Giovanni Lapentti.

Întâlnirea se va încheia duminică, cu meciurile VictorHănescu - Giovanni Lapentti şi Adrian Ungur - Ivan Endara.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE