2019-10-14 23:32

România, înfrântă de Danemarca la CE de handbal

 |  10:08
România, înfrântă de Danemarca la CE de handbal

Reprezentativa de handbal feminin a României a fostînvinsă, joi, în grupa A preliminară a Campionatului European din Danemarca şiNorvegia, scor 25-22 (15-14), de selecţionata daneză.

Debutul meciului a fost neplăcut pentru tricolore dindouă motive: jocul propriu, mai timorat (3-6, min. 9), dar şi huiduielile celorpeste 5000 de fani danezi, care au trecut peste toate regulile de fair-play.Echipa României a intrat greu în meci, cu o viteză inferioară adversarelor,care au surprins şi prin motivaţia puternică.

După 11 minute, doar Fiera şi Neagu reuşiseră să marcheze,jocul cu extremele fiind aproape inexistent, la fel ca şi cu pivotul (5-6).Vărzaru a marcat prima aruncare de la 7 metri, un minut mai târziu, aducândegalarea, 6-6, iar din acel moment s-a instalat echilibrul (9-9, min. 18).Apărarea României a început să fie mai mobilă şi agresivă, iar în atac CristinaNeagu a reuşit să aducă avantajul pentru prima dată, 10-9 (min. 20).

Cu 7 minute înaintea pauzei, fetele lui Radu Voina s-audetaşat la 13-10, după reuşitele lui Stanca şi Neagu, antrenorul Jan Pytlickfiind obligat să ceară time-out. Danezele s-au apropiat la 15-14 (min. 28),moment în care Radu Voina a cerut la rândul său time-out, încercând să-şitrezească jucătoarele. La următoarea fază, Pytlick a primit cartonaş galben,pentru proteste la adresa arbitrajului duetului francez Bonaventura, scorulpauzei rămânând neschimbat, 15-14, după trei ratări consecutive ale României.

Nordicele au egalat după trei minute de la reluareapartidei, 15-15, graţie unui contraatac al lui Kievsgaard, dar două goluri aleCristinei Neagu au anulat "visurile" adverse, 17-15 (min. 36).Danemarca a ripostat însă rapid, 17-17, profitând de ratările fetelor noastre,care s-au văzut şi depăşite, 17-19 (min. 43), pe fondul unui joc plin degreşeli, şi o grabă inexplicabilă la finalizare.

România a traversat momente de coşmar, în care nu i-aieşit nimic, a pierdut mingi preţioase, de care adversarele au profitat curapiditate şi precizie, 17-22 (min. 47). Rar a fost văzut antrenorul Radu Voinasă ţipe la jucătoarele sale, dar după ce acestea rataseră 12 minute la rând afost nevoit să ridice şi tonul, la time-out-ul cerut. Din tribune, huiduielilefanilor danezi nu s-au oprit niciun minut pe atacul nostru, Neagu reuşindtotuşi să întrerupă seria de 13 minute fără gol, 18-23.

Ultimele zece minute ale meciului au fost dramatice,20-24 (min. 52). Portarul Talida Tolnai a fost lovită direct în figură la oaruncare de la 7 metri, iar la faza următoare Elisei-Ardean a redus diferenţa,21-24 (min. 54). Danezele au ratat două atacuri, dar România nu şi-a mai găsitritmul, demoralizată clar de atmosfera negativă din sală, dar şi de nereuşiteleproprii. Scor final, 25-22.

Marcatoare:

România - Neagu 8 goluri, Vărzaru 4, Stanca 3, Fiera 3,Geiger 2, Şoit 1, Elisei-Ardean 1.

Danemarca - Norgaard 7 goluri, Jorgensen 4, Moller 3,Skov 3, Kviesgaard 3, Thorsgaard 2, Troelsen 2, Melgaard 1.

Echipa României a debutat la CE, cu o victorie, 30-26, înmeciul cu Spania, urmând a întâlni sâmbătă reprezentativa Serbiei, în timp ceDanemarca va juca în compania Spaniei. În grupa B sunt programate, tot sâmbătă,partidele Rusia-Islanda şi Muntenegru-Croaţia.

Până atunci însă, vineri, vor avea loc ultimele meciuridin celelalte două grupe, adică Suedia-Olanda şi Germania-Ucraina (grupa C), respectivFranţa-Slovenia şi Norvegia-Ungaria (grupa D).

Primele trei echipe clasate se vor califica în fazagrupelor principale, în care nu vor avea loc meciuri cu formaţiile provenitedin aceeaşi grupă preliminară, contând însă rezultatele directe din acea fază,în clasamentul iniţial. Primele trei clasate din grupele A şi B vor evolua îngrupa principală I, la MCH Multiarena (Herning, Danemarca), iar primele treiclasate din grupele C şi D, vor evolua în grupa principală II, la Hakons Hall(Lillehammer, Norvegia).

Din aceste două grupe principale se vor decidesemifinalistele, adică formaţiile clasate pe primele două locuri, care vor jucaîncrucişat, în 18 decembrie. Învinsele vor disputa finala mică, iarînvingătoarele din semifinale, vor evolua pentru medaliile de aur, ambelemeciuri fiind programate în 19 decembrie, ultima zi a CE. Semifinalele,finalele şi partidele de clasament final se vor derula în sala din Herning.

Echipa ţării noastre a obţinut cea mai bună clasare la CEdin 2000, când a încheiat pe locul patru, turneul final găzduit chiar deRomânia.

Primele trei clasate la CE din Danemarca şi Norvegiaobţin automat calificarea la Campionatul Mondial din 2011.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-12-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE