2020-01-21 02:41

Românul Avram Iancu a eșuat în cea de-a treia încercare de a traversa înot Canalul Mânecii

 |  08:47
Românul Avram Iancu a eșuat în cea de-a treia încercare de a traversa înot Canalul Mânecii

Românul Avram Iancu a eșuat în cea de-a treia încercare de a traversa înot Canalul Mânecii. Petroşeneanul a fost nevoit să abandoneze cursa după mai bine de 12 ore, din cauza curenților puternici și a stării de oboseală.

Surse apropiate lui Avram Iancu, citate de Agerpres, au precizat că evoluția românului a fost una bună până în jurul prânzului, când un curent puternic l-a deviat pe român de la traseul optim de traversare a Canalului Mânecii.

De asemenea, în jurul orei 20.00 (ora locală), Avram Iancu s-a confruntat cu problemele legate de reflux, motiv pentru care a fost nevoit să abandoneze cursa.

Până în prezent nu există o reacție oficială din partea lui Avram Iancu sau a membrilor echipajului care l-au însoțit pe acesta.

Românul Avram Iancu, din Petroșani, a început marți dimineața traversarea Canalului Mânecii. Este cea de-a treia încercare a acestuia de a străbate înot distanța dintre cele două maluri, doar în slip și cu o cască pe cap.

Avram Iancu s-a declarat optimist în ceea ce privește șansele sale de reușită.

„Condițiile de înot nu sunt optime. Sunt pregătit mental să înfrunt orice! Parcă așa ne este dat nouă, românilor, să înfruntăm și să suportăm mai mult decât ar fi normal”, a precizat românul pe pagina sa de Facebook.

Startul în traversarea Canalului Mânecii a fost dat la ora 7.39 (ora locală) de pe Shakespeare Hill Beach. Finalul cursei va fi pe malul francez, în zona Gris Nez.

Avram Iancu are de străbătut aproximativ 42 de kilometri, el fiind asistat de o echipă formată din șapte români.

„La plecare a plouat, însă prognoza arată că vremea se va îndrepta. Apa mării are o temperatură de circa 17,5 grade Celsius. Avram este bine, optimist', a declarat, pentru Agerpres, jurnalistul Corneliu Bran, de la Ziarul Văii Jiului, aflat pe barca care îl însoțește pe Avram Iancu.

În timpul traversării Canalului Mânecii, Avram Iancu se va alimenta și va bea apă la intervale de câte 30 de minute. De asemenea, la fiecare oră, românul va mânca o jumătate de banană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-12

In legatura cu acest articol...

Avram Iancu a început traversarea Canalului Mânecii. Este a treia încercare a românului
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE