2020-02-26 18:44

Rubinul Arlauskis

 |  17:23
Rubinul Arlauskis

Unirea a pierdut, oficial, primul jucător de bază alechipei fantastice care a încântat România în ultimii 2-3 ani. Titular de drept înpoarta ialomiţenilor, Giedrius Arlauskis tocmai ce a parafat un contract pe 3ani cu campioana en-titre a Rusiei, Rubin Kazan.

Adus în urmă cu 3 ani ani de fostul manager Mihai Stoica,atunci când era un ilustru necunoscut şi evolua în ţara sa la FK Siauliai, Arlaa stat o scurtă perioadă în umbra lui Bogdan Stelea, pentru ca apoi, după ces-a acomodat, să-l scoată uşor, uşor dintre buturi pe fostul internaţionaltricolor. De altfel, Urziceniul a câştigat anul trecut titlul şi datoritănumeroaselor parade salvatoare ale tânarului portar lituanian, care a devenit ulteriorşi o prezenţă constantă în lotul primei reprezentative a ţării sale.

Deşi foarte tânăr, Arlauskis a dovedit o maturitate şi untupeu ieşite din comun şi, nu de puţine ori, în timpul partidelor nu a ezitatsă a ţipe acuzator la colegii săi din defensivă, chiar dacă aceştia erau„greii” Maftei, Galamaz sau Brandan.

Nu întâmplător, datorită valorii şi ambiţiei salenemărginite, lituanianul a ieşit, în anul când echipa sa a luat titlul, cel maibun portar din Liga I în sondajul unui cotidian de specialitate autohton, chiardacă la echipele cu pretenţii din România se aflau goalkeeperi ca Zapata,Coman, Lobonţ, Bornescu, Pantilimon, Nuno Claro sau Silviu Lung jr.

Aflat în ultimul an de contract cu echipa patronată de DumitruBucşaru, Arlauskis a ameninţat chiar înaintea meciului retur cu Zenit că „o săplec, o echipă din Rusia mă doreşte” şi, profitând de situaţia dramatică princare trece gruparea din Bărăgan, a grăbit cât a putut transferul la campioanaRusiei, mutare care s-a realizat în schimbul sumei de 1 milion de euro. Banipuţini pentru valoarea lui Arlauskis, dar poate suficienţi pentru salvarea Uniriide la falimentul imediat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE