2020-08-10 11:30

S-a săturat lumea de Naşu şi Mitică

 |  21:00

Returul a debutat în Liga 1 cu rezultate oarecum normale. Favoritele Dinamo şi CFR Cluj s-au impus, iar Rapidul a călcat strâmb acasă cu Universitatea Cluj. În prima etapă de la reluare s-a observat că românii au suferit fără fotbal în această iarnă şi de abia aşteptau să înceapă Liga 1. Au venit cu miile pe Arena Naţională, Giuleşti sau în Gruia, însă nu asta a atras atenţia în mod deosebit, ci înverşunarea cu care suporterii s-au unit, în vorbă, împotriva şefilor din fotbalul românesc, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

Nu a existat meci în această etapă în care cei doi să nu fie contestaţi vehement de către tot publicul prezent, nu doar de către galerii. Sloganul „Mitică la puşcărie” este favoritul fanilor, mai ales că şeful de la LPF a fost iniţiatorul Legii 4, devenite ulterior Legea 10, cea care s-a asprit în ianuarie 2012, şi una care nu le mai dă voie acestora să mai facă nimic pe stadioane, nici măcar să intre cu vreo pocnitoare. Nu mai vorbim aici de bannere sau petarde, pentru că ultimele aduc, mai nou, puşcărie de la 2 la 4 ani.

„Încercăm să deschidem ochii românilor. Trebuie ca autorităţile statului să ia măsuri împotriva lui Sandu şi a lui Dragomir. Ei trăiesc după legile lor. Protestele s-au accentuat în ultimul timp, pentru că nu îi mai suportăm. S-a săturat lumea până peste cap de ei. Cei doi conduc această mafie din fotbalul românesc. Protestele nu se vor opri, vor continua şi mai vehement, până nu vom scăpa de ei pentru totdeauna. Au fost huiduiţi la meciul naţionalei, apoi în Giuleşti, la Sibiu, la Dinamo – Gaz Metan. S-a pornit curentul şi nu vom da înapoi”, a declarat, pentru „Puterea”, Florin Andrei, unul dintre conducătorii Asociaţiei Suporterilor Români.

Solidari cu oltenii

Pe 24 martie, suporterii defunctei Ştiinţa vor veni în Bucureşti să manifesteze împotriva lui Mircea Sandu şi Mitică Dragomir. Motivul? Excluderea abuzivă a echipei din fotbalul românesc. Mitingul se va ţine în faţa Guvernului şi a fost aprobat acum câteva zile de Primăria Capitalei. Iniţial, fanii Universităţii au vrut să protesteze în faţa FRF, însă demersul lor a fost respins categoric. Chiar dacă, de-a lungul anilor, ultraşii craioveni nu i-au avut niciodată la inimă pe omologii din Bucureşti, iată că acum, ultimii, nu vor rămâne indiferenţi la suferinţa oltenilor şi se vor alătura mitingului din Piaţa Victoriei.

Foto: Agerpres


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE