2020-02-17 23:14

Şase, vine nea George!

 |  18:36
Şase, vine nea George!

Victorianetă în faţa Petrolului, scor 5-0, din şaisprezecimile de finală ale CupeiRomâniei, l-a entuziasmat teribil pe George Copos. Patronului giuleştenilor i-ascăpat la finalul jocului o frază, care i-ar putea trage în jos pe jucătoriisăi. “Şumudică e obligat să câştige campionatul în acest sezon”. De fiecaredată în ultimii ani, atunci când pe Copos l-a luat valul după o evoluţie foartebună a echipei şi a început să pună presiune pe jucători şi banca tehnică,jocul Rapidului a început să scârţâie, iar rezultatele să fie contradictorii.

Acum doi ani, Peseiro

Echipa patronată pe atunci teoretic de Fatih Taher, dar practic deacelaşi Geroge Copos, pornea ca din tun noul sezon, mai ales că achiziţiile aufost impresionante. Conduşi de pe bancă de portughezul Jose Peseiro, rapidiştiiaveau 4 victorii în primele cinci etape, iar fanii sperau în sfârşit că echipava câştiga campionatul. După victoria cu Dinamo, scor 2-1, Copos a ieşit dinnou cu pieptul în faţă: “Rapid e o echipa mare, iar Peseiro e cel maibun antrenor. Toată lumea din Giuleşti este foarte mulţumită. Rapid are însfârşit echipă şi antrenor pentru a se bate la titlu”. Urmarea a venit repede, echipa a început să piardă pe bandă rulantă,iar până la finalul turului, giuleştenii nu au mai reuşit decât trei victorii.În pauza de iarnă a urmat un război monstru între cuplul Copos-Taher şiPeseiro, primii reuşind să îl dea afară până la urmă pe tehnicianul portughez.Nici omul de afaceri arab nu a mai rezistat mult timp lângă Copos, iar echipa aterminat sezonul 2008-2009 pe un jenant loc 8 în clasament.

Anul trecut, Hizo

Sezonultrecut, pe banca alb-vişiniilor se afla Viorel Hizo, veşnicul salvator alechipei. Rapid începuse sezonul în forţă şi avea 6 victorii în primele nouăetape, iar Copos deborda de fericire după succesul categoric de la PiatraNeamţ, scor 4-0, rezultat ce îi aducea pe giuleşteni în fruntea clasamentului. “Îmi place foarte mult echipa,organizarea jocului, scorul şi poziţia din clasament! Am foarte mare încredereîn echipă şi în Hizo. Rapidul joacă extraordinar”. Însă imediat după aceea aurmat căderea echipei în clasament, totul cuminând după doar 3 săptămâni cueliminarea ruşinoasă din Cupa României, 0-3 cu Internaţional Curtea de Argeş.Consecinţele nu au întârziat să apară, iar Copos, supranumit şi “domnulpresiune” a început să-şi atace propria echipă: “Jucătorii n-auavut respect! Să meargă să lucreze înfabrică! Ăsta a fost bambilici, nu fotbal! E cel mai urât meci pe care l-am văzut!", a ţipatCopos dupa meci. Criticile patronului l-au determinat pe ViorelHizo să-şi dea demisia, acesta ameninţând ulterior că nu se va mai întoarce laRapid atât timp cât Copos va mai conduce echipa. Începând de atunci,giuleştenii au alternat rezultatele bune cu altele ruşinoase. Pe finalulsezonului, Copos l-a adus pe banca tehnică pe Ioan Andone pentru a prinde înextremis cupele europene. L-a laudat excesiv pe actualul technician al luiDinamo “aducerea lui Andone reprezintă «dimantul coroanei», iar acum avem şansereale la accederea în competiţiile europene”, însă sezonul trecut l-au încheiatpe locul 7 şi a ratat din nou cupele europene.

Situaţia este acum la fel, iar Copos nu se dezminte!

Începutul foarte bun al elevilor lui Şumudică în acestsezon a fost lăudat de toată lumea. Cu excepţia celei de-a două reprize aderbyului cu Dinamo, pierdut dramatic de giuleşteni cu 3-2, Rapidul a arătatcel mai sigur şi constant joc dintre toate favoritele la titlu. Cu o defensivăde fier, alb-vişiniii se află pe locul doi în clasament, iar în 16-imile CupeiRomâniei a spulberat liderul neînvins din seria a doua a ligii secunde,Petrolul Ploieşti, scor 5-0, după un joc încântător. După meci, Copos nu a mairezistat şi a declarat răspicat: “Şumudică are echipă, are linişte şi acum trebuie săcâştige titlul. Am văzut cu Petrolul o echipă foarte bine aşezată pe teren. Nucantitatea dă calitatea, cum a făcut Steaua. Aici, la Rapid, este o echipă.Marius Şumudică este obligat să câştige campionatul". Luat de val(ul) patronului, nicitehnicianul nu s-a lăsat mai prejos, însă îi este teamă ca istoria ultimilorani să nu se repete: “Am bătut CFR Cluj şi Valsui, echipe puternice, şi doar cândînvingi astfel de echipe eşti bun. Suntem oforţă, chiar le-am zis băieţilor că ne putem lua titlu în acest sezon. Nu mi-e frică de nimic! Mi-e frică doar caatmosfera din sânul echipei noastre să nu se strice”. Urmarea? Rămâne devăzut...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE