2020-08-12 13:16

Schimbarea la faţă a grangurilor din fotbal. Azi, Cristi Borcea. Imagini cât mii de cuvinte

 |  19:31
Schimbarea la faţă a grangurilor din fotbal. Azi, Cristi Borcea. Imagini cât mii de cuvinte

Cristi Borcea ţine din închisoare prima pagină a tuturor ziarelor din România, iar posturile TV îşi deschid în aceste zile buletinele de ştiri cu el. Amantlâcul cu Valentina Pelinel, din care va reieşi cât de curând şi un plod, al şaptelea al celui poreclit “Leonidas”, îl mediatizează pe acesta mai ceva de când era şeful suprem care tăia şi spânzura la Dinamo în perioada 2000-2010.

Dar cum a ajuns un om care a fost junior mediocru la Victoria, ultras în galeria “câinilor”, dar şi şofer şi cărător umil al paltonului lui Cornel Dinu, în cel care în ziua de azi întoarce milioanele de euro şi nevestele cu lopata?

Borcea a venit la Dinamo în anul 1995, fiind adus la club chiar de “Procuror”. Prima sa afacere important a fost legată de comerţul cu butelii, şi asta încă de dinainte de Revoluţie. A urmat apoi, printe alte îndeletniciri mai mult sau mai muţin legale, implicarea la firma de electronice şi electrocasnice Sharp, pe atunci sponsorul principal al lui Dinamo. A dotat tot Complexul Sportiv Dinamo şi cantonamentul de la Săftica cu televizoare Sharp. Cum avea cineva nevoie de un televizor cu diagonale care prin România nu prea apărusesră, Borcea îi făcea imediat rost. Uşor, uşor, ascensiunea sa la gruparea alb-roşu a fost fulminantă. În doar câţiva ani, de la statutul de servitor, a trecut ulterior la statutul de director de marketing, pentru ca apoi Borcea să devină conducătorii unuia dintre cele mai importante cluburi de fotbal din România. Şi asta fără studii înalte. A luat BAC-ul la 26 de ani, şi acela pe pile la un liceu obscur din Ialomiţa.

După ce le-a luat faţa rivalilor de la Steaua la campionate şi Cupe, în perioada 1998-2005, Borcea s-a apucat să vândă jucători pe bandă rulantă, împreună cu fraţii Becali. Vopsiţi, nevopsiţi, aluzie la valoarea îndoielnică a fotbaliştilor scoşi pe tarabă, Borcea a dat tunuri peste tunuri, a se citi ţepe peste ţepe statului roman şi clubului Dinamo. Florin Cernat, Paul Codrea, Adrian Mihalcea, Dan Alexa sau Bogdan Mara au fost vânduţi prin fel şi fel de inginerii financiare ilicite, iar diferenţele imense dintre sumele comunicate de Borcea şi cele emise de cluburile cumpărătoare au intrat în buzunarele sale şi a fraţilor impresari. Abia pe 4 martie 2014, Borcea este condamnat în Dosarul Transferurilor alături de fraţii Becali, Neţoiu, Copos, Pădureanu, MM Stoica şi Gică Popescu. 6 ani şi 4 luni de închisoare a primit Cristi Borcea şi mai mult ca sigur va ieşi ultimul din închisoare.

La fel cum a jonglat şi cu teancurile de mărci, lei, dolari şi euro, Borcea a jonglat şi cu nevestele, amantele, iubitele şi relaţiile pasagere. A fost căsătorit timp de 22 de ani cu Mihaela, cea care i-a dăruit trei copii, dar şi libertatea de a umbla când avea chef din floare în floare. Din aceşti 22 de ani, opt s-a împărţit mai serios între Mihaela şi Alina Vidican, cu cea din urmă căsătorindu-se în 2011, naş fiindu-le Gigi Becali. Cu ea, Borcea are doi copii. Alina s-a văzut la rândul ei înşelată, Valentina Pelinel căzându-i cu tronc lui Borcea încă de la nunta acesteia cu Cristian Boureanu din 2007. În 2014, cel denumit “Shakira”, după modul în care dansa la golurile marcate de Dinamo, a avut cale liberă către Pelinel, Boureanu alegând să divorţeze de ea. Borcea mai are un copil cu o fostă avocată a sa, pe care l-a recunoscut după ce a fost obligat de instanţă.

Cristi Borcea nu s-a cumunţit nici în puşcărie, presa dezvăluind că el a întreţinut relaţii sexuale cu o asistentă chiar în spitalul Penitenciarului Poarta Albă. Mai mult, se pare că Borcea a avut o aventură şi cu Geanina Terceanu, judecătoarea care l-a achitat în 2012.

„Păcatul ăsta, al curviei, e patimă la Cristi Borcea” – Gigi Becali, 6 ianuarie 2016


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-06

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE