2019-08-25 16:34

Serena Williams a REFUZAT un control ANTIDOPING și a făcut SCANDAL la șeful WTA

 |  13:04
Serena Williams a REFUZAT un control ANTIDOPING și a făcut SCANDAL la șeful WTA

Un episod petrecut de curând zguduie lumea tenisului feminine. Fostul lider mondial Serena Williams ar fi refuzat un control antidoping în urmă cu două săptămâni. Totul s-a întâmplat în zorii zilei, la reședința sportivei din Florida. A urmat un scandal monstru declanșat de Serena, care s-a simțit vânată de Agenția Antidoping din SUA.

Cu trei săptămâni înainte de startul Wimbledon-ului, al treilea turneu de Grand Slam al anului, mai précis pe 14 iunie, un agent de la Agenția Antidoping din SUA și-a făcut apariția ușa vilei Serenei, la opt dimineață. Cum sportiva nu era acasă în acel moment, acesta a așteptat până când aceasta a revenit la domiciliu. Odată ajunsă, Serena a făcut scandal și a refuzat acest test, după cum susțin ziariștii de la CBS Sports. 

Williams l-ar fi sunat imediat pe Steve Simon, CEO-ul WTA-ului, și s-a plâns de faptul că ar fi o țintă permanentă a acestor teste antidoping. Serena a adus în sprijinul plângerii sale faptul că nu a fost niciodată depistată pozitiv în carieră și că de la începutul anului în curs a fost nevoită să treacă deja peste 5 teste. Sportiva consideră că este prea mult, în condițiile în care mare parte din compatrioatele din circuitul WTA au fost testate mult mai puțin: Sloane Stephens (1), Madison Keys (1), Coco Vandeweghe (2), Danielle Collins (2), Alison Riske (0), Bernarda Pera (0), Taylor Townsend (0), Venus (2).

USADA (Agenția Antidoping din SUA) a precizat următoarele după plângerea Serenei: "USADA își păstrează dreptul de a testa orice atlet în orice moment. Alegerea se face în funcție de ceea ce consideră necesar unitatea noastră".

Serena va participa în următoarea perioadă la Wimbledon, turneul de Grand Slam londonez urmând să se dispute în perioada 2 - 15 iulie 2018. Picată până pe locul 183 în lume după ce a născut, Serena Williams a luat parte la doar trei turnee în ultimul an. De la Roland Garros s-a retras înainte de meciul cu Maria Sharapova, din cauza unor probleme fizice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE