2019-12-13 14:43

Simona Halep a pierdut ruşinos la Shenzhen

 |  09:37
Simona Halep a pierdut ruşinos la Shenzhen

Florentin Dincă

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, miercuri, ruşinos, de sportiva Katerina Siniakova (Cehia, locul 52 WTA), scor 3-6, 6-4, 5-7, în turul al doilea al turneului de la Shenzhen. Astfel, mesajul transmis de antrenorul ei, Darren Cahill, la meciul din turul I, cu Jelena Jankovic, “Refuză să pierzi” s-a transformat în doar două zile în "Refuz să câştig".

Cu excepţia setului doi, când Simona a arătat cât de cât de ce este pe locul 4 mondial, românca n-a avut precizie, forţă şi imaginaţie în faţa unei jucătoare de 20 de ani. N-a avut mai nimic. Practic, Halep a fost ţinută în meci mai mult din erorile oponentei sale, decât din propriile realizări.

În primul set, Siniakova a făcut rapid două break-uri şi s-a desprins la 4-0. Halep a recuperat un break, şi a dat senzaţia că poate reveni, însă totul a fost doar o himeră, adversara impunându-se clar cu 6-3, după doar 33 de minute. În setul doi, Siniakova a fost, paradoxal, mai crispată, deşi a făcut prima break. Halep a revenit şi a trecut la conducere, 3-2. La 3-3, jucătoarea din Cehia a câştigat din nou pe serviciul româncei, dar în ghemul următor a ratat o minge de 5-3 şi Halep trecut iar în avantaj, 5-4. Siniakova a ratat apoi şi o minge de 5-5, astfel că Halep s-a trezit cu un set pe tabelă, scor 6-4, după o oră şi 11 minute de la start. 

Setul decisiv a continuat în aceeaşi notă liniară din partea celor două jucătoare. Siniakova a fost prima jucătoare care şi-a frunctificat serviciul, după cinci break-uri la rând, şi a condus cu 4-2. Jucătoarea din Cehia nu a concretizat avantajul, permiţându-i Simonei să revină şi să treacă în premieră la conducere, cu 5-4. La 5-5, Halep a condus cu 40-15, dar şi-a pierdut serviciul, într-un moment cât se poate de decisiv. La 5-6, românca a avut din nou 40-15 pe tabelă, apoi avantaj, pe serviciul adversarei de data aceasta. Siniakova a închis însă meciul, scor 7-5, după două ore şi patru minute de la start. Este primul succes al jucătoarei din Cehia în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA.

Halep încheie dezamăgitor turneul de la Shenzhen, competiţie în care a triumfat în urmă cu doi ani. Românca a părut din nou obosită şi fără concentrare, dar asta nu mai e ceva nou la Simona, e de mai mult timp, scrie news.ro. Cele trei intervenţii ale lui Cahill, a treia chiar în setul decisiv, nu au avut deoc efectul scontat, Simona nereuşind să se ridice la nievul mai slab cotatei sale adversare. Halep nu va mai juca până la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al Anului, programat să înceapă pe 16 ianuarie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-04Parerea ta...

CONSTANTIN
04 Ian 2017

PRESA O UMFLA AIUREA, DOAR PENTRU REITING . INDIVIDA E LABILA PSIHIC SI II STA CAPUL NUMAI LA ALT CAP...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE