2020-02-22 12:33

Simona Halep, CALIFICARE la pas în turul trei la INDIAN WELLS

 |  09:50
Simona Halep, CALIFICARE la pas în turul trei la INDIAN WELLS

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe Barbora Strycova din Cehia, locul 50 WTA, calificându-se în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Românca a început foarte bine partida şi a condus cu 2-0, apoi şi-a pierdut serviciul, dar a reuşit să revină şi s-a desprins la 4-1. Strycova (32 ani, 50 WTA) şi-a făcut serviciul în premieră, după care Halep a câştigat două ghemuri la rând şi setul cu 6-2. Simona Halep a debutat cu dreptul şi în actul secund, în care a condus cu 1-0 şi 3-1, dar au urmat o perioadă mai slabă, în care şi-a pierdut serviciul de două ori, iar cehoaica a egalat, 4-4. Mai concentrată, Halep a controlat finalul şi a reuşit să se impună cu 6-4.

Halep nu a avut procentaje foarte bune la punctele cu serviciul, 56% la sută la primul şi tot atâta la al doilea, dar a stat mai bine la capitolul mingi direct câştigătoare (18-8), deşi numărul erorilor neforţate a fost mare (31-33).

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 48.775 de dolari şi cu 65 de puncte WTA. Simona Halep a jucat anul trecut în semifinale la Indian Wells, fază în care a fost întrecută de japoneza Naomi Osaka, scor 6-3, 6-0. Jucătoarea română a câştigat ediţia din 2015 a competiţiei americane.

"Ştiu că am mulţi fani aici. Simt dragostea lor, aprecierea. De asta joc un tenis bun de fiecare dată când vin aici. E o adevărată plăcere. Este o mare zi pentru noi, femeile. Eu am comandat un buchet de flori pentru mama. În România e o zi importantă. Şi în fiecare an sunt aici, aşa că sunt puţin tristă că nu pot sărbători, dar voi avea apoi timp. Cred că femeile pot vedea şi trebuie să creadă că pot face orice. Putem realiza orice. Putem fi femei de succes, nu există limită. Nu doar bărbaţii pot face lucruri măreţe. Şi noi, femeile, putem realiza orice. Cred că se pot inspira din cariera mea. Dacă nu renunţi niciodată, atunci poţi reuşi orice", a fost mesajul Simonei cu ocazia zilei de 8 Martie.

Adversară în premieră

Simona Halep va evolua cu Katerina Kozlova din Ucraina, locul 114 WTA, venită din calificări, în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatoruy de la Indian Wells. Kozlova a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-0, pe Aliaksandra Sasnovici din Belarus, locul 34 WTA şi cap de serie numărul 31, după un meci de o oră şi 45 de minute. Halep va evolua în premieră în circuitul WTA cu ucraineanca de 25 de ani.

Un nou eşec pentru Buzărnescu

Mihaela Buzărnescu, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 29, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-2, de australianca Daria Gavrilova, locul 53 WTA, în turul al doilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Acceptată direct în turul al doilea, Buzărnescu a suferit a noua înfrângere din 2019, după un meci care a durat o oră şi zece minute. Românca nu a câştigat decât o partidă în acest an, jucată tot cu Gavrilova, în turul I al turneului de la Acapulco (scor 6-4, 6-2).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE