2020-07-03 19:00

Simona HALEP, în turul al doilea al US Open după trei ani

 |  10:33
Simona HALEP, în turul al doilea al US Open după trei ani

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al US Open după trei ani şi după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, pe americanca Nicole Gibbs, locul 135 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Halep a fost la controlul primului set, a început cu break, l-a păstrat până la 3-1, când Gibbs a reuşit două ghemuri la rând şi a egalat, după un break de 3-3. Halep a luat următoarele trei ghemuri şi setul, după 40 de minute şi după a cincea minge de 6-3 avută pe serviciul advers.

Românca a încercat să joace la fel şi setul al doilea, dar şi-a pierdut precizia şi servicul ei a slăbit, în timp ce opoziţia de dincolo de fileu a devenit mai înverşunată. Halep a risipit cu uşurinţă puncte şi ghemuri pe serviciu, dar a încrecat să se agaţe de set, să nu-l cedeze uşor. Nu a fost posibil pentru că Gibbs a acoperit excelent terenul, s-a apărat şi a contraatacat cu succes, a variat mingile, lovind când plat, tare, când liftat, arătând o evoluţie şi o condiţie fizică mult peste locul ei din clasamentul WTA.

În setul al doilea, Gibbs a condus cu 2-0, după un break în primul ghem, apoi cu 4-1, după un alt break, în ghemul al cincilea. Halep a luat rebreak-ul la 0, dar la fel şi-a pierdut serviciul. Fostul lider WTA a mai reuşit un rebreak la 2-5, revenind de la 0-40 şi salvând în total şase mingi de set. Nu a mai putut să o salveze pe a şaptea, care a venit pe serviciul ei, astfel că americanca a egalat la seturi, tot după un 6-3, la o oră şi 21 de minute de la start, scrie News.ro.

La fel ca în precedentele seturi, primul ghem a fost un break, al Simonei Halep, care l-a dublat la 3-1. Ea a menţinut apoi avantajul până la 6-2, impunându-se după o oră şi 51 de minute de joc.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la US Open cu un premiu de o sută de mii de dolari şi cu 70 de puncte WTA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE