2020-05-25 18:27

SIMONA HALEP, printre cei 565 de membri ai exclusivistului All England Club / Care sunt CONDIȚIILE de acces și care sunt PRIVILEGIILE

 |  21:38
SIMONA HALEP, printre cei 565 de membri ai exclusivistului All England Club / Care sunt CONDIȚIILE de acces și care sunt PRIVILEGIILE

Simona Halep a intrat, sâmbătă, în rândul membrilor de onoare al All England Lawn Tennis and Croquet Club, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume. Forbes scrie că sunt două posibilităţi ca o persoană să intre în rândul membrilor, să câştige turneul de la Wimbledon sau să se mărite cu un prinţ englez.

Cu o vechime de peste 150 de ani, All England Club are 565 de membri, dintre care 375 sunt plini (numărul maxim), iar o mie de persoane sunt pe listele de aşteptare. Membrii sunt împărţiţi pe categorii, plini, pe viaţă, de onoare (primele trei categori nu trebuie să depăşească 500 de persoane în total), temporari şi temporari juniori. Taxa anuală de membru este nesemnificativă, "cât o masă pentru patru persoane la un restaurant standard din Londra".

Un aspirant la calitatea de membru trebuie propus şi susţinut de patru membri plini. 

Membrii de onoare, categorie din care face parte, începând de sâmbătă şi Simona Halep, sunt în jur de 70, majoritatea foşti campioni sau persoane care au adus importante servicii tenisului. Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, este tot în această categorie, din 2013, dar a devenit patroana clubului, succedându-i în această poziţie reginei Elisabeta a II-a, începând de anul trecut.

Membrii temporari sunt în număr de 120, fiind aleşi de comitetul clubului. Membrii temporari sunt de obicei tineri jucători de tenis.

Între figurile proeminente ale clubului se numără fostul gruvernator al Băncii Angliei Mervyn King şi solistul Cliff Richard.

Membrii plini şi pe viaţă beneficiază de toate privilegiile, cum ar fi loc pe Terenul Central, uşurinţă în procurarea biletelor pentru turneul de la Wimbledon, acces la facilităţile complexului, terenuri, sală de gimanstică, vestiare cu băi de marmură. Alte facilităţi includ posibilitatea de a fi umăr la umăr cu persoane ca Andy Murray, dublu câştigător la Wimbledon, care vine des la club, pentru o ceaşcă de ceai, o cafea sau pentru prânz.

Odată devenit membru plin, puţini pierd această calitate, astfel că locurile devin disponibile doar după un deces. Tim Henman, fost tenismen, ai cărui părinţi sunt membri, a declarat că este mai uşor să câştigi turneul de la Wimbledon ca să devii membru.

"Cea mai uşoară cale să intri este să câştigi", a declarat Henmann, care a intrat în club în urmă cu 17 ani, iar acum face parte din comitetul de management care se ocupă cu organziarea grand slam-ului.

Membrii nu au voie să intre în club în blugi, iar pe terenuri trebuie să fie întotdeauna îmbrăcaţi în alb, scrie NEWS.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE