2019-07-19 19:32

Simona Halep, VICTORIE PERFECTĂ împotriva lui Elise Mertens! A ajuns în sferturile de finală la Rolland Garros după 6-2, 6-1

 |  13:43
Simona Halep, VICTORIE PERFECTĂ împotriva lui Elise Mertens! A ajuns în sferturile de finală la Rolland Garros după 6-2, 6-1

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-1, pe belgianca Elise Mertens, locul 16 WTA, calificându-se pentru a treia oară în sferturile de finală ale French Open. Atât 2014, cât şi în 2017, când a ajuns în această fază, Halep a disputat finala.

Mertens a pus în aplicare tot ce ştie în meciul cu Halep. A lovit mingea când lung, când scurt, când liftat, când tare, dar de fiecare dată Simona Halep a avut soluţii. Concentrată, calmă, românca a făcut diferenţa cu serviciul, cu capacitatea de acoperire a terenului şi cu precizia loviturilor decisive.

Mertens a început tare, dar a căzut repede psihic, după un ghem al treilea, lung, pierdut pe propriul serviciu, la 1-1. De partea cealaltă, Halep s-a încărcat cu încredere din break-ul obţinut şi a jucat din ce în ce mai bine.

După ce a făcut 2-1, Halep a controlat primul set, dublând break-ul la 4-2, şi câştigând cu 6-2, după 35 de minute.

De la 3-2, Halep a câtigat opt ghemuri la rând, conducând cu 5-0 şi având serviciul în setul secund. Liderul WTA s-a relaxat prea mult şi a pierdut singurul ghem pe propriul serviciu, apoi a rezolvat partida, după 6-1 şi după 59 de minute.

Cele două sportive s-au întâlnit şi luna trecută, la Madrid, când Halep s-a impus în turul al doilea, cu 6-0, 6-3. Atunci Mertens acuza probleme de sănătate. Acum, belgianca a fost într-o condiţie fizică optimă, dar a pierdut aproape la fel, ceea ce arată jocul foarte bun reuşit de Halep, unul încurajator în perspectiva câştigării primului ei trofeu de Grand Slam.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu germana Angelique Kerber, locul 12 WTA, sau cu jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 7 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 380.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE