2020-07-07 10:19

SIMONA trece și de Bencic și e la o VICTORIE de revenirea pe locul 1 WTA

 |  18:06
SIMONA trece și de Bencic și e la o VICTORIE de revenirea pe locul 1 WTA

Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în ultimul act la Madrid Open. Românca a avut ceva de tras în fața Belindei Bencic, de care a trecut cu 6-2, 6-7 (2), 6-0. Sportiva noastră va juca finala cu numărul 35 din carieră, a doua din acest an şi, dacă va triumfa la Madrid, va reveni din nou pe locul I WTA.

Românca a condus cu 2-0 în startul întâlnirii, dar apoi a lăsat-o mai moale, iar elveţianca a egalat. Halep a reacționat imediat și a câştigat următoarele patru ghemuri. 6-2, în mai puțin de 28 de minute de joc. Setul al doilea a fost început bine de Bencic, 1-0 și 3-1, dar Halep nu s-a predat și a egalat la 3. S-a mers cap la cap și s-a ajuns la tie-break, unde sportiva noastră n-a avut nici o șansă, 2-7.

Simona n-a picat psihic, cum a mai făcut-o de multe ori până acum, ci dimpotrivă, a măturat pe joc cu adversara ei, căreia i-a administrat set la zero.

"Mă simt puţin obosită, meciul a fost intens. După ce am pierdut setul al doilea, m-am liniştit, mi-am deschis terenul, pentru că am stat cam mult în spate. Sunt foarte motivată când vin aici la Madrid, joc cel mai bun tenis al meu aici, nu sunt încă sută la sută, dar sunt tot mai bine. O finală este o finală, este diferită, va fi o provocare să câştig acest turneu, dar nu pun presiune pe mine", a declarat Halep după meci.

Halep va evolua în ultimul act, sâmbătă, cu învingătoarea dintre americanca Sloane Stephens, lcoul 8 WTA, şi olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA.

Calificarea în finală este recompensată la Madrid cu un premiu de 608.700 de euro şi cu 650 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 1.202.520 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organizat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi. În 2014, Halep a jucat finala Madrid Open, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE