2020-02-25 21:27

Sorin Cârţu a fost prezentat oficial la CFR Cluj

 |  14:22
Sorin Cârţu a fost prezentat oficial la CFR Cluj

TehnicianulSorin Cârţu a declarat, luni, în cadrul conferinţei de presă în care a fostprezentat oficial în funcţia de antrenor principal al echipei CFR Cluj, căpropunerea venită din partea conducerii ardelene a fost o surpriză pentru el.

"Eun moment pe care şi-l doreşte orice antrenor, acela de a antrena o echipă cuadevărat profesionistă. Când m-a sunat domnul Mureşan trebuia să plec la onuntă, am cerut un răgaz până duminică dimineaţa. A fost o surpriză şi pentrumine. Recunosc că am avut o discuţie şi cu domnul Porumboiu. Postura e dificilăcând vii după un antrenor care a câştigat tot ce se putea înainte. Dar faptulcă Mandorlini a fost schimbat arată că în fotbal tot ce contează este prezentulşi viitorul. Cunosc echipa CFR-ului, doar nu am antrenat în Bundesliga pânăacum, am urmărit meciurile din Liga I. Îi cunosc bine pe jucători, mai puţin pecei nou-veniţi", a spus tehnicianul.

Cârţua menţionat că începe mandatul la CFR Cluj într-o perioadă dificilă în careechipa are de jucat două partide pe săptămână. "E o perioadă dificilăpentru că jucăm miercuri-sâmbătă. Avem meci în Liga Campionilor, apoi încampionat, urmează Cupa României şi meciul cu Universitatea Cluj, care ştiu căe poate cel mai important pentru suporterii echipei. Cu jucătorii nu o să amprobleme de comunicare, vorbesc bine trei limbi străine. Avem un obiectivcomun, nu înseamnă că dacă aleg 11 jucători, aceia vor forma echipa de bază. Laobiectivele CFR-ului echipa trebuie să fie cea care dezvoltă şi conducejocul", a adăugat Sorin Cârţu.

Înceea ce priveşte participarea în Liga Campionilor, Sorin Cârţu regretă căatacantul Cristian Bud nu a fost trecut pe lista de jucători înaintată la UEFAşi în consecinţă nu îl poate folosi partidele care urmează. "Postura de aantrena în Liga Campionilor este ceva special, aici e crema fotbalului şi afotbaliştilor. Vom încerca să acumulăm puncte. E o grupă grea, nu plecăm de penu ştiu ce poziţie favorabilă. Îmi pare rău că nu mă pot baza pe Bud, am fostsurprins să aflu că el nu face parte din lotul pentru Ligă. Chiar aveam înminte imediat după ce m-am înţeles cu CFR o echipă pentru meciul cu Basel, iarBud ar fi fost o piesă importantă. Faptul că Unirea Urziceni a făcut anultrecut opt puncte ne obligă într-un fel să îi depăşim. La acest nivel e osituaţie şi de conjunctură, mai trebuie şi adversarii să-şi dea vreo patruautogoluri cum s-a întâmplat cu Urziceniul", a precizat tehnicianul.

AntrenorulSorin Cârţu îl înlocuieşte la conducerea tehnică a campioanei CFR Cluj peitalianul Andrea Mandorlini, demis după înfrângerea suferită, vineri, înpartida cu Rapid (scor 0-2) în cadrul etapei a VII-a a Ligii I.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE