2020-03-30 16:42

Spania e regina lumii pentru prima dată în istorie

 |  11:56
Spania e regina lumii pentru prima dată în istorie

Spania a trecut, duminică seară, la Johannesburg, deOlanda, scor 1-0, în finala Campionatului Mondial, şi a reuşit astfel săcâştige pentru prima dată în istorie titlul mondial, singurul gol al meciului fiindmarcat de Andres Iniesta în minutul 117.

Partida a fost una marcată de multe durităţi, arbitrulfiind nevoit să acorde 13 cartonaşe galbene şi unul roşu până la final pentrua-i ţine pe jucători sub control. Nu au lipsit însă nici ocaziile mari de gol,spaniolii fiind superiori la acest capitol, chiar dacă şi batavii au fostaproape să marcheze de câteva ori, mai ales prin Arjen Robben.

În cele din urmă s-a terminat 1-0 pentru spanioli, carela prima finală jucată au reuşit să şi câştige trofeul suprem. De parteacealaltă, Olanda rămâne eterna învinsă, aceasta fiind cea de-a treia finalăpierdută, după cele din 1974 şi 1978.

Campionatul Mondial a fost câştigat după această finală a10-a oară de o echipă din Europa. Europenii au câştigat pentru prima oară înistorie acest turneu final pe un alt continent în afară de Europa. Deasemenea, echipele de pe "Bătrânul continent" conduc acum în disputacunaţionaleledin America de Sud, ele având la activ 10 titluri mondiale,faţă de doar 9 ale rivalilor de peste ocean.

Partida de la Johannesburg s-a jucat şi pe foarte mulţibani, asta după ce FIFA a crescut recompensele financiare de la ultima ediţiecu aproximativ 60%. Astfel, câştigătoarea acestui turneu a încasat nu mai puţinde 24 de milioane de euro, în timp ce finalista s-a ales şi ea cu 19 milioanede euro.

Spania a reuşit să câştige Campionatul Mondial la doi anidupă ce a triumfat şi la Campionatul European, fiind a treia echipă carereuşeşte acest lucru, după Germania şi Franţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE