2020-08-10 12:10

Specialiștii din boxul românesc au dat verdictul la Bute vs Froch!

 |  13:28
Specialiștii din boxul românesc au dat verdictul la Bute vs Froch!

Majoritatea specialiștilor în box din România îl văd învingător pe Lucian Bute în meciul din această noapte cu britanicul Carl Froch pentru centura IBF la supermijlocie. Atât președintele FR Box, Rudel Obreja, cât și fostul mare campion Leonard Doroftei sunt convinși că Lucian va încheia duelul înainte de limită printr-un KO specialitatea casei.

Meciul dintre cei doi se va desfășura la Capital Arena din Nottingham, în fața a aproape 9.500 de spectatori, dintre care aproape 1.000 vor fi români. În România, duelul va putea fi urmărit în direct pe The Money Channel, dar și pe fațata magazinului Cocor, în jurul orei 2 dimineaţa.

Leonard Doroftei, campion mondial de box profesionist WBA

„LUCIAN BUTE VA CÂŞTIGA MECIUL PRIN KO. Probabil ca Froch va sta blocat, însă îmi doresc ca upercutul lui Lucian să îşi atingă ţinta. Nu cred că meciul se va încheia la puncte. Tactica va decide cine va câştiga meciul, iar tot ce trebuie să facă Lucian este să nu stea aproape de el. Să nu meargă la spectacol, ci să puncteze, să facă un meci de box amator. Va fi cea mai bună abordare. Dacă se va întâmpla la fel ca în duelul cu Glen Johnson, atunci Lucian va ieşi învingător, iar noi, seara, putem bea în cinstea lui.”

Eduard Irimia, fost promotor de box profesionist

„CARL FROCH VA CÂŞTIGA PRIN DECIZIE SPLIT. Având în vedere că meciul este organizat pe terenul lui Froch, merg pe o decizie controversată. Lucian nu va risca foarte mult, iar Froch va avea ocazia şi va trage de timp cum poate. Va conta şi influenţa publicului atunci când judecătorii. Nu cred că se vor înregistra knock-down-uri de-a lungul celor 12 reprize.”

Rudel Obreja, președintele FR Box

„LUCIAN BUTE VA CÂȘTIGA MECIUL PRIN KO. Cred că Froch va fi precaut în debutul meciului, însă cu trecerea timpului va încerca să se apropie cât mai mult de Bute. Lucian va prelua ostilitățile și va încheia meciul printr-un KO în repriza a 9-a sau a 10-a.”

Alexandru Enciu, jurnalist Prosport

„LUCIAN BUTE VA CÂŞTIGA PRIN KO. Lucian nu va sta la bătaie, aşa cum îi convine lui Froch. Va evita contactul de aproape, va puncta de la distanţă. Aş fi mers pe o victorie la puncte, dar Froch se va arunca de la început la luptă pentru nu ştie să boxeze altfel, iar Lucian va profita undeva la jumătatea meciului. Probabil meciul se va încheia prin KO undeva între reprizele 7 şi 9.”

Cristian Nechita, redactor luptatorii.ro

„LUCIAN BUTE VA CÂŞTIGA LA DECIZIE UNANIMĂ. Dacă Lucian va reuşi să controleze distanţa, să evite schimburile deschise de lovituri şi clinchurile, de unde Froch poate deveni periculos uneori chiar la limita regulamentului, şi să dea drumul pe contră upercuturilor şi croşeelor de stânga la corp, are prima şansă în a-şi adjudeca victoria, poate chiar prin KO.  El va trebui însă să rămână concentrat tot meciul, să nu cedeze presiunii publicului, în ciuda deficitelor de tehnică, viteză şi intelingenţă în ring, Froch păstrând şansa puncheurului.”

Florin Vâlcu, vicecampion european de junior 1988

„LUCIAN BUTE VA CÂŞTIGA LA DECIZIE UNANIMĂ. Va fi cel mai frumos meci al lui Lucian. După două-trei reprize de tatonare, ambii boxeri se vor dezlănţui şi vor încerca să-şi atragă victoria înainte de limită. Lucian va câştiga însă meciul la puncte!”

Octavian Pescaru, comentator Eurosport

„LUCIAN BUTE VA CÂŞTIGA PRIN KO ÎN RUNDA A 8-A. Dacă nu se simţea extreme de pregătit, Lucian nu ar fi mers în Anglia. KO este soluţia ideală pentru a închide gura tuturor detractorilor. Froch va începe în forţă primele două runde, impulsionat de public. Având în vedere că nu e un individ temperat, probabil se va lăsa purtat de val şi va încerca să se urce pe Bute, după care din runda a treia, Lucian va controla în totalitate şi va încheia totul în jurul rundei a 8-a cu un KO.”

Narcis Şelaru – editor TVR 1

„LUCIAN BUTE VA CÂŞTIGA LA DECIZIE UNANIMĂ – Publicul îl va ţine în picioare pe Froch şi-l va obliga să atace din prima clipă. Dacă Lucian va reuşi un upercut bun, atunci e greu pentru britanic să încheie meciul. Bute va puncta cu directa de stânga şi în special cu croşeul de dreapta. Preconizez o victorie strânsă la puncte, poate un 116-111 sau cel mai probabil un 115-113.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639564-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE