2020-01-28 16:54

Sportivii Constantin POPOVICI și Cătălin PREDA sar pentru România de la 27 de metri, la Polignano a Mare

 |  15:25
Sportivii Constantin POPOVICI și Cătălin PREDA sar pentru România de la 27 de metri, la Polignano a Mare

După victoria fabuloasă de la Dublin, Constantin Popovici este pregătit să continue seria de rezultate excelente și în etapa Red Bull Cliff Diving din Polignano a Mare. Pe trambulina situată la 27 de metri va urca și Cătălin Preda, România având din nou doi reprezentanți în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume.

24 de săritori sunt pregătiți să facă spectacol în fața a peste 60.000 de fani pasionați, în cea de-a treia etapă din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, programată la Polignano a Mare în zilele de 1 și 2 iunie. Din 2009, este pentru a șaptea oară când cei mai buni high-diveri din lume vor sări în Marea Adriatică, particularitatea acestei etape fiind că trambulina este amplasată pe terasa unui localnic, sportivii urmând să treacă prin sufrageria acestuia pentru a sări în apă.

În acest weekend, România va avea doi sportivi care vor sări de la 27 de metri într-una dintre cele mai spectaculoase etape din calendar. În afara lui Constantin Popovici, locul doi în clasamentul general, în Italia va participa cu un wildcard și Cătălin Preda.

Constantin Popovici vine în Italia după un loc doi în etapa de debut a Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving, urmat de o primă victorie senzațională la Dublin și o clasare pe podium la Cupa Mondială din China. Sportivul român a reușit să întrerupă seria de 5 victorii consecutive a britanicului Garry Hunt, cel mai titrat săritor din competiție, și este pregătit să sară din nou pentru un loc pe podium. Victoria din Irlanda a fost obținută în condiții dificile, temperatura apei fiind sub 12 grade Celsius. Execuția impecabilă i-a adus românului singura notă de 10 din partea juriului.

“Trec printr-o perioadă foarte bună și mă bucur că după victoria de la Dublin am reușit să câștig și medalia de bronz la Cupa Mondială, mai ales că am avut mici probleme și participarea mea a fost pusă sub semnul întrebării. În final, am reușit să mă concentrez și acest lucru m-a ajutat să urc pe podium. În Italia mă voi concentra pe fiecare săritură în parte și pe a o executa cât mai bine și sper ca acest lucru să-mi aducă încă o medalie”, a spus Constantin Popovici.

Adversarii primilor doi clasați, Garry Hunt și Constantin Popovici, nu vor fi doar americanul Steven LoBue și mexicanul Jonathan Paredes, sportivii care au terminat sezonul trecut pe podium, ci și Cătălin Preda care a primit un wildcard pentru această etapă.

Sportivul român i-a impresionat pe toți anul trecut, când a reușit să sară direct pe podium în etapa de la Mostar, în Bosnia și Herțegovina, la prima sa participare în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving.

“Mostar, pentru mine, a fost un test personal, o provocare, mai mult decât un concurs propriu-zis. Nu mai sărisem niciodată de la 27 de metri, iar curios și nerăbdător fiind, planul meu era destul de simplu: să mă adaptez și să-mi fac săriturile cât de bine pot, combinând toate elementele pe care m-am antrenat, bucurându-mă de tot ceea ce era în jurul meu. Același lucru îl voi face și acum, în Italia”, a spus Cătălin Preda.

La feminin, australianca Rhiannan Iffland a câștigat primele două etape din acest sezon și este principala favorită și în Italia. Canadianca Lysanne Richard și mexicanca Adriana Jimenez vor încerca să îi întrerupă șirul de victorii și să adune cât mai multe puncte în lupta pentru titlul mondial.

Finala de la Polignano a Mare va fi transmisă pe pagina oficială de Facebook a competiției, pe canalul de YouTube și pe  Red Bull TV duminică, 2 iunie, de la ora 17:30, ora României.

Clasament general (după 2 din 7 etape)

1. Gary Hunt GBR – 200 puncte

2. Constantin Popovici ROU – 160 p

3. Jonathan Paredes MEX – 130 p

4. Kris Kolanus POL – 110 p

5. Steven LoBue USA – 90 p

6. David Colturi USA – 70 p

7. Andy Jones USA – 60 p

8. Blake Aldridge GBR – 50 p

9. Michal Navratil CZE – 40 p

10. Orlando Duque (W) COL – 30 p

11. Oleksiy Prygorov UKR – 20 p

12. Nikita Fedotov (W) RUS – 10 p

13. Sergio Guzman (W) MEX – 9 p

14. Alessandro De Rose (W) ITA – 8 p

Calendar Seria Mondială Red Bull Cliff Diving 2019

2 iunie – Polignano a Mare, Italia

22 iunie – São Miguel, Insulele Azore, Portugalia

14 iulie – Beirut, Liban

24 august – Mostar, Bosnia și Herțegovina

14 septembrie – Bilbao, Spania


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE