2019-11-18 01:40

SURPRIZĂ de proporţii. Un fost mare ARBITRU de fotbal va conduce Agenţia Naţională Antidoping

 |  14:44
SURPRIZĂ de proporţii. Un fost mare ARBITRU de fotbal va conduce Agenţia Naţională Antidoping

La doar o zi după ce Graziela Vâjială a fost eliberată la cerere din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale Antidoping, Ministrul Tineretului şi Sportului anunţă, surpriză, că un fost arbitru de fotbal a fost numit şef la ANAD.

SURPRIZĂ de proporţii. Un fost mare ARBITRU de fotbal va conduce Agenţia Naţională Antidoping
zoom

"Cristian Balaj va conduce în următorii ani forul guvernamental care se ocupă de combaterea dopajului şi menţinerea unui sport cât mai curat. În vârstă de 48 de ani, Balaj a fost arbitru FIFA, are peste 340 de meciuri arbitrate în România şi peste 140 de prezenţe la meciuri internaţionale oficiale", se arată într-un comunicat al MTS.

“Fostul arbitru internațional Cristian BALAJ este noul președinte al Agenției Naționale Anti-Doping. Recunoscut drept unul dintre cei mai buni arbitri români ai tuturor timpurilor, Balaj dispune de capacitatea de a impune atât spiritul de fair-play, cât și un plus de disciplină în sportul românesc, ambele atribute esențiale ale sportului curat. Cristian Balaj va prelua destinele instituției care se ocupă de prevenirea și combaterea dopajului în sport în țara noastră având experiență atât în plan sportiv, cât și managerial. El preia o instituție puternică și respectată pe plan internațional venind din postura de consilier al ministrului tineretului și sportului. De asemenea, a acumulat experiență managerială în calitate de președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș, unde a fost ales în funcție în 2010 și reales în unanimitate în 2014 și 2018. Din 2009, este și cetățean de onoare al municipiului Baia Mare”, se arată pe site-ul ANAD.

Fostul arbitru Cristian Balaj era din februarie 2017 consilier al ministrului Tineretului şi Sportului.

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Graziela Vâjială, a fost eliberat, joi, din funcţie, la cerere, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. Tot joi, Graziela Vâjială a fost numită vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România, decizia fiind, de asemenea, publicată în Monitorul Oficial.

CV Cristi Balaj

Cariera sa de arbitru a debutat în 1994, iar debutul în prima ligă s-a produs în anul 2000, când a condus de la centru meciul dintre Steaua București și FC Brașov. Până la finele carierei, a condus peste 340 de meciuri în Liga I și deține recordul celor mai multe finale de Cupa României arbitrate – patru.

A devenit arbitru FIFA în 2003. Doi ani mai târziu arbitra în Cupa UEFA (actualmente Europa League), iar în 2010 a debutat în UEFA Champions League. A arbitrat echipe precum AC Milan, FC Barcelona, AS Monaco, Borussia Dortmund, în meciuri de UEFA Champions League și UEFA Europa League. A oficiat jocuri de calificare atât pentru Campionate Mondiale, cât și pentru Campionate Europene, fluierând reprezentative precum Germania, Polonia și Cehia. A oficiat la turnee finale de EURO pentru categoriile de vârstă Under 17 și Under 19.

În 2001 a cucerit pentru prima dată premiul de cel mai bun arbitru din România, atât din partea Federației Române de Fotbal (prin intermediul Comisiei Centrale a Arbitrilor), cât și într-o gală organizată de Clubul Sportiv al Jurnaliștilor. De atunci a fost nominalizat la acest titlu de diverse foruri (inclusiv de Comisia Centrală a Arbitrilor) în fiecare an, fiind arbitrul român cu cele mai multe astfel de titluri în palmares. A arbitrat ultima oară în decembrie 2016, la un meci din Liga I dintre echipele Gaz Metan Mediaș și Astra Giurgiu.

La ediția din anul trecut a Galei Fotbalului Românesc, lui Cristian BALAJ i-a fost decernat Premiul de Excelență pentru întreaga activitate în arbitraj.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE