2020-07-02 12:03

Ţeapa de la Urziceni! Gigi Becali s-a ars la greu cu “lotul Unirea”

 |  19:00
Ţeapa de la Urziceni! Gigi Becali s-a ars la greu cu “lotul Unirea”

Încăun meci pentru Steaua în Liga I, acelaşi deznodământ. Forţat de meciul de lamijlocul săptămânii cu Utrecht, din grupele Ligii Europa, Lăcătuş a introdus înprimul 11 al meciului de la Bistriţa cinci jucători veniţi în această toamnă dela Urziceni. Bilaşco, Galamaz, Brandan, Ricardo şi Marinescu au începuttitulari, în timp ce Apostol a fost rezervă, dar a intrat în a doua repriză.Singurul din “lotulUrziceni” care nu a prins foaia de joc a fost mijlocaşul Marius Onofraş. Însăsocoteala tehnicianului a fost dată peste cap de evoluţia jenantă a acestora. „LotulUnirea”, mai bine zis „Uimirea”, tinde să devină o povară pentru Steaua. Aduşicu surle şi trâmbiţe din Bărăgan, dar şi pe multe milioane de euro, jucătoriicare au devenit campioni acum doi ani cu Unirea sunt de nerecunoscut. Lafinalul jocului de la Bistriţa, pierdut lamentabil de Steaua, scor 0-1, GigiBecali a intrat în direct la tv, şi din vocea sa părea cel mai mare loser dinfotbalul românesc. Patronul Stelei nu înţelegea de ce a dat o avere lui Bucşarupe nişte jucători care de când au îmbrăcat tricoul Stelei par nişte amatori. „Dupămeciul ăsta, la revedere şi cu banii. O să le dau bani doar la cei care merită,în rest, să fie sănătoşi. Nu sunt supărat pe ei, pentru că atât pot. Dacă nupoţi mai mult, atunci du-te cu Dumnezeu! Ori la echipa a doua, ori să pleceliberi. Am dat milioane pe ei, dar îi dau afară. Nu contează că Lăcătuş va aveanevoie de ei. Sunt confuz, nu mai înţeleg nimic din ce joacă Steaua. Am maifăcut eu prostii, dar asta cu jucătorii de la Urziceni este cea mai mare. Amdat foc în perioada asta de transferuri la 5 milioane de euro. Ca şi când amluat cinci milioane, din alea de cinci sute, le-am pus în curte şi le-am datfoc. Exact asta am făcut, a declarat Becali.

Gigi Becali nu a mai suportat umilinţa la nesfârşit şi a pus piciorul înprag. Cel mai devreme în pauza de iarnă va da afară mai mulţi jucători, printrecare se vor regăsi şi nume venite de la Urziceni. Lista îi cuprinde pe Bilaşco,Kapetanos, Onofraş, Anghelov şi unul dintre Martinovic şi Abrudan. Mai sunt şialţii pe lista de aşteptare, ca Nicoliţă, Răduţ, Brandan, Marinescu, Apostol,sau veşnicul accidentat Emeghara. Decisive pentru aceştia vor fi evoluţiile lorpână la finalul acestui an. Singurii care scapă sigur de furia patronului suntTătăruşanu, Bonfim, Geraldo, Galamaz, Gardoş, Latovlevic, Ricardo, Szekely,Tănase şi Bogdan Stancu.

Nu au suportat presiunea!

Înultimii doi ani au rupt norii în Liga I, dar şi în Liga Campionilor. Cu miciexcepţii, jucătorii Unirii veniţi la Steaua s-au transformat în acei fotbaliştimediocri care au fost înainte de transferul la Urziceni. Bilaşco a fost aniitrecuţi unul dintre golgheterii campionatului, Galamaz, unul dintrei cei maisiguri stoperi din Liga I, Apostol prinsese un loc de titular în echipanaţională, Brandan era văzut de departe cel mai bun fundaş stânga din primul eşalon,Marinescu era un jucător foarte promiţător, Onofraş, un fotbalist care îşifăcea treaba când era introdus în teren, iar Ricardo era închizătorul de carenimeni nu trecea. Ce s-a întâmplat cu aceşti jucători într-o aşa perioadăscurtă? Prima explicaţie, şi cea mai plauzibilă este că nu s-au adaptat şi nu au suportatpresiunea unui club mare ca Steaua. Presiunea rezultatelor, a suporterilor şi aconducătorilor din Ghencea. La Urziceni, în afară de Dan Petrescu, nimeni nu îitrăgea la răspundere, ca să nu mai vorbim de presiunea inexistentă a suporterilordin Bărăgan. Altădată pasatori excelenţi, acum le tremură picioarele, în trecutstăteau blindaţi în apărare, acum trebuie să construiască, să alerge în atac şiîn apărare şi, cel mai important, sunt obligaţi de renumele clubului să câştigeorice partidă. Dacă la Urziceni o înfrângere sau o remiză nu era un capat deţară, la Steaua un eşec înseamnă ruşine, critici acide ale conducătorilor şiapostrofări teribile din partea suporterilor.

Aldoilea motiv al nereuşitei “lotului Urziceni” este că a venit în plin campionat laSteaua şi, în plus, majoritatea dintre ei nu aveau drept de joc în Liga Europaşi de aici desele permutări de jucători în formula de start. Toate acestelucruri au dus la o lipsă crasă de omogenitate la nivelul echipei.

Antrenorii, bată-i vina!

Totulîncepuse foarte bine pentru Steaua în vară, cu jucători transferaţi de Piţurcăpentru o anumită strategie a sa de joc, însă şocul despărţirii de fostulselecţioner a lăsat urme adânci şi acum la jucători. A venit Ilie Dumitrescu,altă concepţie, filozofie şi formulă de joc. Momentul a coincis şi cutransferul în masă de la Urziceni. Totul părea de vis pentru întreaga suflareroş-albastră, deja nu conta faptul ca mulţi dintre jucătorii veniţi de laUnirea nu pot evolua în Europa, toţi steliştii îşi ziceau: “Spulberăm totul,titlul nu are cum să ne mai scape. Folosim o echipă în campionat şi una înEuropa League”. A urmat o scurtă perioadă în care Dumitrescu a subordonat toţiadversarii din campionat şi s-a calificat cu multă şansă mai departe de cupeleeuropene. Însă de aici s-a rupt filmul. Steaua a pierdut la scor cu Liverpool,a cedat ruşinos la Urziceni, a remizat pe teren propriu cu Timişoara şi Astra, ceea ce a însemnatinevitabil demisia lui Dumitrescu. Interimar a rămas Edy, fiul lui AnghelIordănescu, care a fost depăşit de evenimente. Steaua a pierdut jenant la Galaţi, pentru ca în CupaRomâniei să se califice în chinuri în faţa lui Gaz Metan CFR Craiova. Pe bancăa revenit însă “Fiara”. Iar alţijucători în primul 11 şi alţii pe banca de rezerve. Tehnicianul a început cu şoculNapoli, din Liga Europa, apoi a continuatmediocru în campionat. Două victorii cu adversari modeşti, Sportul şi Pandurii,un eşec greu de digerat în Ştefan cel Mare, un punct norocos scos la Utrecht, ocalificare cu forcepsul în sferturile Cupei României, şi o înfrângereumilitoare la Bistriţa.

Ceea ce urmează pentru Lăcătuş nu pare deloc simplu. Un meci decisiv cu Utrecht laBucureşti, pentru ca apoi să vină „dubla” campionat-Cupă din Giuleşti cu Rapid,una dintre formaţiile de temut din acest campionat şi care le-a administrat însezonul trecut un 5-1 fără replică. Trei meciuri capitale pentru Steaua luiLăcătuş, antrenor care este nevoit să joace din nou cu formule diferite deechipă. Însă pentru Becali contează Liga I şi le cere jucătorilor săi săcâştige neapărat în campionat cu Rapid: “E posibil să-i iert dacă bat Rapidul.Singura lor salvare asta e. Dacă nu bat cred că vor mai vedea bani prinmartie”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE