2020-04-05 16:44

Tehnicianul le cere şefilor să transfere rapid jucători defensivi. Explicaţiile lui Andone pentru eşecuri

 |  17:08
Tehnicianul le cere şefilor să transfere rapid jucători defensivi. Explicaţiile lui Andone pentru eşecuri

La numai o zi de la revenirea lui Dinamo din cantonamentul efectuat înAustria, Ioan Andone a acceptat să vorbească, pentru „Puterea”, despreproblemele pe care le-a găsit la echipă. Tehnicianul consideră că lipsa deconcentrare şi marcajul slab al elevilor săi sunt principalele carenţe dinlotul roş-alb.

„Puterea”: Cum apreciaţi perioada de pregătire de până acum?

Ioan Andone: Este una de căutări, însă cred că este suficientăspre bună. Mai avem de muncă până vom fi apţi.

Există diferenţe faţă de mandatul anterior din urmă cu patru ani cu cel deacum?

A fost greu atunci, dar acum va fi şi mai greu. Vom vedeace va fi la finalul sezonului, atunci voi putea spune mai multe.

Ce v-a nemulţumit până acum în perioada de pregătire?

Avem mari probleme la fazele fixe. Păi în Austria amprimit cel puţin cinci goluri numai din asemenea poziţii. Acum patru ani era lafel, acum îi antrenez numai pentru asta. Am făcut vreo 6 şedinţe exclusivpentru faze fixe.

Şi care e soluţia?

Vom lucra la asta până când vor învăţa toţi ce trebuie săfacă. S-au bătut vreo 300 de cornere la ultimele antrenamente, vă daţi seama.Vom lucra mai mult pe zone, la marcaj, acolo e problema.

Dar nu vă sperie rezultatele din meciurile amicale? Mai e o săptămână pânăla debutul oficial.

De ce să mă sperie? Am întâlnit adversari aflaţi cu multînainte faţă de noi în ceea ce priveşte pregătirea, dar şi ca valoare. Au fostnişte jocuri în care ne-am testat posibilităţile. Mai avem câteva zile depregătire până la meciul din Liga Europa, dar nu e nici o problemă pentru noi.Totuşi, în nici un caz nu vom fi pregătiţi 100%.

Campania de transferuri vă mulţumeşte?

Am tot văzut pe la televizor numai „specialişti” care îşi dau cu părerea despre Dinamo. La mine problemae că am prea mulţi jucători în lot. Trebuie să vedem ce avem în curte, apoi săne gândim la mutări. Suntem la perioada de restructurări, trebuie să mairenunţăm la o parte dintre ei.

Să înţeleg că acum sunteţi mulţumit de lot?

Normal că mai avem nevoie de întăriri. După ce vomfinaliza procesul de restructurare, va fi nevoie de vreo trei jucători care săîntărească efectiv lotul. Am nevoie mare de fundaşi, am tot spus-o până acum.În lot am destui fundaşi, dar numeric, nu şi valoric. La portari am rezolvat cuNaumovski, trebuie neapărat să îmbunătăţim zona de apărare.

Transfer à la Dinamo: azi e, mâine nu e

Prezentat pe site-ul oficial al clubului ca noul jucătoral lui Dinamo, Cosmin Năstăsie, are toate şansele să joace şi din sezonulviitor pentru FC Argeş. Mijlocaşul a parafat săptămâna trecută un contract curoş-albii, dar până la urmă transferul a căzut din cauza unor neînţelegerifinanciare. “Îl urmărim de două sezoane, transferul eperfectat”, a anunţat preşedintele Nicolae Badea în urmă cucâteva zile.

Grigorie mai aşteaptă, ofertă refuzată pentru AndreiCristea

Dinamo a reuşit ieri să rezolve problema după ce l-alegitimat pe internaţionalul macedonean Kristijan Naumovski. În vârstă de 21 deani, acesta a parafat un contract valabil trei sezoane cu roş-albii şi se vacompleta cu Bălgrădean şi George Curcă. La capitolul fundaşi, oficialii dinŞtefan cel Mare negociază cu bosniacul Maksumic, aflat în probe, argentinianulBazzi de la FC Argeş şi brazilianul Cardoso de la Pandurii. “Săvedem ce se va rezolva cu ei, trebuie să luăm neapărat fundaşi”, a explicat Andone. Nici schimbul cu Rapid, Ianis Zicu pentru ŞtefanGrigorie, nu a fost încă definitivat, astfel că tehnicianul mai are deaşteptat. Vestea bună e că Andrei Cristea rămâne cel puţin pentru moment în lot,deoarece oferta sosită pe adresa clubului din partea unei formaţii dinstrăinătate a fost refuzată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE