2020-07-10 10:56

Tenismenul APĂRAT în țara sa

 |  22:32
Tenismenul APĂRAT în țara sa

Site-ul sârb "N1" enumeră într-un articol diverse comentarii negative adresate tenismenului Novak Djokovic, care provin atât din mass-media, cât și din partea unor personalități publice străine. Site-ul mai comentează că Djokovic nu a fost niciodată favoritul publicului internațional, în special al presei din Occident.

Novak Djokovic s-a aflat în mijlocul criticilor din partea opiniei publice internaționale pentru că a găzduit un turneu în mijlocul epidemiei de coronavirus și a adus jucători din alte țări. În timp ce mass-media străină nu îl scutește pe Djokovic ( scriind "numiți-l ”) și caracterizează organizarea acestui turneu drept „cel mai iresponsabil act” care poate „dăuna grav tenisului”, presa din țara sa de origine, Serbia, e de altă părere. 

Portalul sârb explică faptul că, potrivit articolelor publicate în mass-media internațională, jucătorul sârb pare a fi singurul vinovat al cazurilor pozitive cu coronavirus și pentru fiasco-ul Adria Tour, potrivit RFI. Site-ul a preluat comunicatul de presă al numărului 1 mondial în care acesta din urmă explică faptul că a făcut totul „din inimă și cu intenții sincere”, că scopul principal al acestui turneu cu caracter umanitar a fost de „a ajuta jucători din regiune, pentru a le permite să joace și să depășească mai ușor această perioadă dificilă ”și că organizatorii au căutat doar să trimită un„ mesaj de solidaritate și compasiune ”.

Serbia a avut personalități strălucitoare în istoria sa

De asemenea, publicația notează că nu trebuie să uităm faptul că Djokovic a făcut, împreună cu soția sa, o donație de un milion de euro pentru achiziționarea de ventilatoare în Serbia, la sfârșitul lunii martie, precum și o altă donație către Italia.

Iată că, conform RFI, vorbele de încurajare și sprijin vin din Croația. Portalul sârb "RTS" transmite un interviu cu Nikola Pilic, un celebru jucător de tenis croat, care a calificat intenția lui Djokovic drept "nobilă". „Sunt extrem de trist pentru Novak. Era o idee nobilă care, din păcate, s-a încheiat cu un dezastru. Am avut ocazia să particip la organizarea turneelor ​​importante, sunt mulți bani în joc și Novak s-a ocupat el însuși”. Pilic a mai explicat că acest turneu ar trebui să joace un rol important în promovarea Croației în lume, în special în acest moment delicat pentru toată lumea. „Știți cât de important este să ai numărul 1 mondial, precum și alți jucători de tenis de top în țara ta? Este o rușine, o adevărată rușine. "

În aceeași linie se situează și cotidianul „Blic”. Ziarul scrie că, după o serie de atacuri asupra primei rachete din lume, mulți sportivi de seamă și figuri din regiunea balcanică și-au arătat sprijinul pentru aceasta. "Serbia a avut personalități strălucitoare în istoria sa, dar numărul lor nu este atât de mare încât să ne putem permite luxul de a le condamna atât de ușor și de a le abandona.  Pentru Comitetul Olimpic Sârb, Novak Djokovic este cel mai mare sportiv pe care țara l-a avut și unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale sale. În timp ce întreaga lume încearcă să-l discrediteze, este de datoria noastră să-l sprijinim, să inversăm rolurile: acum trebuie să-l încurajăm. Înainte de a îndrăzni cineva să arunce o piatră către Novak, amintiți-i mai întâi tot ce a făcut acest om pentru Serbia, pentru sportul nostru, dar și pentru societatea noastră. Sportivii mari se nasc rar născuți și oamenii mari chiar mai rar. Îi avem amândoi în Novak. Să avem grijă de el acum, când are nevoie. În momentul în care traversează perioadele cele mai dificile, sprijinul Serbiei trebuie să fie cel mai puternic. Curaj, Novak!", a spus președintele Comitetului Olimpic sârb.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE