2019-10-14 21:22

Teoretic, România este FAVORITĂ

 |  17:28
Teoretic, România este FAVORITĂ

Florentin Dincă

La prima vedere, după oficializarea sportivelor care se vor confrunta în întâlnirea de Fed Cup România – Belgia, putem afirma că suntem favorite. Cel puţin pe hârtie. Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, le-a convocat pe Simona Halep (locul 4 WTA), Irina-Camelia Begu (28 WTA), Monica Niculescu (35 WTA) şi Sorana Cîrstea (59 WTA) pentru meciul cu Belgia, din turul I al Grupei Mondiale II, informează site-ul FR Tenis. Patricia Maria Ţig (locul 104 WTA) a fost convocată ca rezervă. Întâlnirea se va desfășura pe 11 și 12 februarie 2017 la București, în Sala Polivalentă.

"Mă bucur că am putut convoca cea mai bună echipă pentru acest meci important cu Belgia din Cupa Federaţiei. Fetele noastre sunt foarte valoroase, avem jucătoare de elită, şi sunt convins că suporterii români, pe care îi aştept să fie în număr cât mai mare în Sala Polivalentă din Bucureşti, vor avea parte de tenis de înaltă clasă. România merită să joace din nou în prima Grupă Mondială a Cupei Federaţiei şi ştiu că şi fetele îşi doresc acest lucru”, a declarat Năstase pentru site-ul FR Tenis.

Belgia vine cu tot ce are mai bun

Echipa flamandă se bazează la acest meci pe cele mai bune jucătoare ale sale, în frunte cu Yanina Wickmayer și Kirsten Flipkens. Cele patru sportive convocate de căpitanul nejucător Dominique Monami sunt Yanina Wickmayer (locul 60 WTA), Kirsten Flipkens (76), Elise Mertens (85) și Maryna Zanevska (126).

"Sunt încântată că atunci când am făcut prima mea selecție în calitate de căpitan al echipei de Fed Cup, pot alinia cea mai bună formație. Yanina și Kirsten sunt două jucătoare experimentate. În ce le privește pe Elise și Maryna, în ultimele săptămâni au demonstrat că au potențialul să învingă jucătoare excelente. Echipa României e foarte puternică, dar ne vom bate și vom face totul să câștigăm, deși nu suntem favorite. Eu și staff-ul le vom asigura cele mai bune condiții jucătoarelor, ca să fie în formă maximă", a spus căpitanul nejucător Monami.

România a pierdut toate cele trei meciuri cu Belgia din Fed Cup, 0-2 în 1975, în Franța, în sferturile Grupei Mondiale, 1-2 și 0-3 în 1995, în Spania, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE