2019-07-19 04:48

Ţiriac dă în judecată BNR, contestând dreptul de proprietate al bancii asupra bazei sportive

 |  15:08
Ţiriac dă în judecată BNR, contestând dreptul de proprietate al bancii asupra bazei sportive

Simona Halep, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au fost prezenţi luni în Parlamentul României, pentru a susţine reincluderea în circuitul sportiv a Arenelor BNR din Capitală, locație închisă de ceva vreme de ISU din cauza riscului de prăbuşire. Demersul celor mai influente personaje din tenisul românesc este sprijinit de Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, care a adus acuzaţii grave Băncii Naţionale a României - proprietara bazei din Cotroceni.

Zamfir solicită denunţarea unilaterală a protocolului privind Arenele BNR, apreciind că acesta este ilegal, deoarece BNR nu a respectat condiţiile impuse.

Ulterior, Ţiriac a anunţat că intentează un proces Băncii Naţionale a României, contestând dreptul de proprietate al instituţiei asupra bazei sportive.

"Nu avem nimic împotriva Băncii Naţionale sau domnului Isărescu. Aţi văzut documentele domnulu Zamfir şi mă întreb cu de alte organe nu se autosesizează, pentru că avem vreo 7 securităţi în vremea asta, ADN, DNN, babale şi toate treburile astea care sunt una peste alta. Se sesizează atunci când îl prinde pe un ministru cu o sacoşă cu cârnaţi sau cu o sticlă de ţuică iar aici când e negru pe alb că s-a făcut o greşeală voită sau ne-voită e peste priceperea mea. Nu înţeleg unde este interesul Băncii Naţionale să ţină închisă o asemenea bază sportivă. Nici măcar nu e a dumnealor. Din câte înţeleg şi Guvernul vrea să se implice, vrea să plătească, deşi nu înţeleg de ce. Cum să plăteşti ceva care e al tău. Noi cerem imediat ca acest club, acest parc să se întoarcă la averea statului. Eu o să mă bat cât pot, pentru ca Banca Naţională să plătească o chirie, ca orice cetăţean, pentru 16 hectare. Sunt nişte fapte concrete, care sunt constatabile. Zamfir: Banca Naţională a intabulat doar 9,7 hectare de teren. Acea intabulare a fost făcută în baza unor acte din 1946 şi autorizaţii de construcţii care au dost făcute pe terenuri car enu aparţineau Băncii Naţionale. Deci diferenţa de la 16 hectare la 9,7 hectare... Avem o problemă, nu există niciun act care să probeze că Banca Naţională este acolo proprietar. "Dau în judecată BNR în calitate de cetăţean. Eu, ca cetăţean român. Federaţia de Tenis e alături de mine. De 16 ani, de 15 ani de 12 ani, tot vorbesc cu Isărescu. I-am şi făcut de 100 de ori propuneri: ori să-l băgăm într-o Fundaţie şi să rămână al Fundaţiei, nu al meu, personal... Dădeam şi bani pentru revigorat, pentru facut tot ce trebuie....Sunt documente pe care noi le-am prezentat Judecătoriei Bucureşti astăzi, deci astăzi începem procesul împotriva Băncii Naţionale a României. Cine suntem? Suntem nişte sportivi care am fost, nişte sportivi care suntem şi, dacă este nevoie, în următoarele săptămâni, pot să adun până la 200.000 de semnături ale sportivilor care vor fi", a declarat Ion Ţiriac, conform Hotnews.ro.

"BNR, în deplină cunoştinţă de cauză şi cu complicitatea unor instituţii, a acţional ilegal timp de 27 de ani. Ilegalităţile au început din 1991, când s-a încheiat un protocol neacoperit de lege. Am aici documentele care evidenţiază acest lucru. Asta probează reaua credinţă a celor de la BNR.

Un control făcut de Finanţe confirmă că acel Protocol a fost ilegal. Cel mai grav lucru este că premierul Tudose ştie şi îl aprobă pe Isărescu. În trecut, atât premierului Ponta cât şi lui Cioloş, Isărescu le solicitase 35 de milioane de euro şi invocă BNR un raport de evaluare pe care nu l-am văzut niciodată, deşi am solicitat să fie trimis la comisie”, a afirmat și Zamfir 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-18Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Dec 2017

"avem vreo 7 securităţi în vremea asta, ADN, DNN, babale şi toate treburile astea care sunt una peste alta".......in ce limba vorbeste afaceristul Tiriac?.........si cum sa creada cineva ca un corb la alt corb vrea sa-i scoata ochii..........concluzia....praf in ochi si limbaj pasaresc de tipul kra-kraaa...ba corbule....krakraaa de ce mi-ai furat cascavalul....si raspunsul kra-kraaa da de unde stiu eu ca era cascavalul tau.....kra-kraaaa am impresia ca si tu l-ai furat...kra-kraaa
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE