2020-07-07 12:38

ȚIRIAC, declarație ȘOC: „Nu mă interesează să avem terenuri de iarbă în România. Iarba e pentru animale, zgura e pentru tenis!”

 |  16:16
ȚIRIAC, declarație ȘOC: „Nu mă interesează să avem terenuri de iarbă în România. Iarba e pentru animale, zgura e pentru tenis!”

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, în contextul victoriei Simonei Halep la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, că nu este interesat ca România să aibă terenuri de iarbă, precizând că „iarba e pentru animale” şi zgura pentru tenis, informează Agerpres.

El a explicat că tenisul mondial a evoluat şi în prezent se practică foarte mult pe suprafeţe dure precum cimentul şi pe zgură, preferată în Europa. El a precizat chiar că nu se justifică un teren de iarbă nici măcar pentru ca jucătorii de tenis români să se pregătească înaintea turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. 

„Terenuri cu iarbă vom avea atunci când vom muta Wimbledonul la Bucureşti. Ceea ce va fi un pic mai greu. Dar să fiu sincer, pe mine nu mă interesează să avem terenuri de iarbă. Nu vreau să mă întorc în 1959. Iarba e pentru animale, ele o mănâncă. Cimentul e pentru maşini, care merg pe el. Iar zgura e pentru tenis, pentru că acolo se joacă tenisul. S-au transformat multe în timp... hard-ul este majoritar. Zgura a rămas oarecum în Europa şi America Latină cu 2-3 turnee... Deci teren de iarbă nu merită nici pentru alea 2-3 săptămâni de antrenament de dinainte (n.r. - de Wimbledon)", a precizat Ţiriac. 

Preşedintele FRT a menţionat că, în situaţia în care turneul ATP Năstase Ţiriac Trophy, aflat în proprietatea sa şi mutat începând cu ediţia din 2017 la Budapesta, va reveni la Bucureşti, acesta va avea în componenţă şi o competiţie internaţională rezervată juniorilor.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a semnat, joi, un protocol de colaborare cu edilul Sectorului 1, Daniel Tudorache, prin care Primăria va asigura finanţarea pentru reconstrucţia clubului de tenis Doherty din Bucureşti, aflat de mai mulţi ani în paragină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE