2020-01-27 10:59

Toamna vine maratonul. Peste 13000 de concurenți sunt așteptați la București

 |  20:13
Toamna vine maratonul. Peste 13000 de concurenți sunt așteptați la București

În octombrie, pe opt, va avea loc ediția 2016 a Maratonului București unde, potrivit Valeriei Răcilă Van Groningen, președinta Asociației Bucharest Running Club, organizatoarea evenimentului, numărul participanților care vor alerga pe străzile Capitalei, va fi mai mare decât cel din toamna trecută.

„Ne așteptăm la peste 13.000 de participanți la ediția 2016. Anul trecut au fost 13.000, așa că așteptăm să crească numărul pentru că așa s-a întâmplat în fiecare an. Traseul este același de anul trecut, sunt 33 de kilometri. Încercăm ca anul viitor, când va avea loc a zecea ediție, să avem 42 de kilometri. Sperăm ca autoritățile să ne înțeleagă și să putem ajunge și pe Bulevardul Kiseleff, pentru ca străinii să poată admira și clădirile foarte frumoase din zonă. Am invitat anul acesta președinții de AIMS și IAAF pentru că în 2017 am dori să primim clasificarea "bronze level", iar pentru acest lucru trebuie să îndeplinim niște criterii. Printre acestea trebuie să avem sportivi de elită din cinci țări, atleții să scoată timpi foarte buni, să avem control antidoping și așa mai departe", a afirmat fosta campioană olimpică la canotaj.

Firea și păstrarea competiției

Valeria Răcilă a afirmat că nu a avut încă o întâlnire cu noul primar al Capitalei, Gabriela Firea, dar susține că ar fi o greșeală să nu se mai organizeze Maratonul București. "Am vorbit puțin cu doamna Firea și nu cred că va renunța la maratonul București pentru că este o competiție internațională foarte mare. Am muncit foarte mult pentru a o aduce la acest nivel. I-am trimis o scrisoare, încercăm să avem o întâlnire cu dânsa până în maraton. Dacă nu, atunci după maraton. E foarte important să avem acest maraton la București, noi suntem parteneri cu Primăria Capitalei. E un eveniment al Bucureștiului, vin foarte mulți străini, până la urmă este și un fel de turism sportiv, deci și din punct de vedere economic ar fi bine pentru oraș. Din 2008 s-a dezvoltat foarte mult sportul de masă în România. Avem mai multe competiții în țară, multe maratoane, concursuri de bicicletă. Ar fi o greșeală să nu se mai organizeze maratonul la București. Fiecare capitală europeană are un maraton internațional și nu ar fi bine să se întâmple așa ceva. Cred că doamna Firea înțelege că este un eveniment important al Bucureștiului și va fi bine", a spus fosta canotoare.

Răcilă a vizitat împreună cu Viorica Susanu International British School și Colegiul Economic A.D. Xenopol din Capitală pentru a promova sportul și a-i invita pe copii să se înscrie la cursele gratuite din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Marathon. „Am venit la aceste școli împreună cu prietena mea, Viorica Susanu, care a participat la multe ediții ale Jocurilor Olimpice unde a câștigat multe medalii. Încercăm să le transmitem copiilor cât de important este sportul pentru noi și îi așteptăm în număr cât mai mare la maraton pe 8 octombrie", a precizat Valeria Răcilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE