2020-08-05 02:40

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European are loc sâmbătă la Paris

 |  18:27
Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European are loc sâmbătă la Paris

Florentin Dincă

De cât amar de ani am aşteptat acest moment şi a venit în sfârşit. Naţionala României se află din nou într-o urnă la tragerea la sorţi pentru un turneu final. Sâmbătă, începând cu ora 19.00, la Palatul Congreselor din Paris, reprezentativa tricoloră îşi va afla adversarii din grupă la Campionatul European din Franţa de anul viitor. Actualul selecţioner, Anghel Iordănescu, ne-a purtat noroc atât în toamna lui 2013, când România a picat cu Grecia în barajul de calificare la Mondial, în zadar cel mai accesibil adversar, dar şi la tragerea la sorţi pentru preliminariile CE, când Torje&Co. au avut parte de cea mai facilă grupă, cu Ungaria, Irlanda de Nord, Finlanda, Grecia şi Insulele Feroe.

Şi acum aşteptăm ca Tata Puiu, un om foarte credincios de fel, să-şi scoată tot arsenalul de iconiţe şi cruciuliţe, pentru ca sorţii să fie blânzi cu noi şi de data aceasta. Turneul final al Campionatului European va avea loc între 10 iunie şi 10 iulie 2016. Să revenim la tragerea la sorţi. Din prima urnă valorică nici nu ştim pe cine să alegem. Franţa e gazdă şi va fi foarte motivată să câştige trofeul suprem chiar la ea acasă, Germania e campioana mondială en-titre, Spania rămâne o trupă imposibil de învins într-o zi bună, Anglia şi-a măturat toţi adversarii din grupa preliminară, arătând din ce în ce mai solidă sub bagheta lui Roy Hogdson, în timp ce Belgia este noul lider al ierarhiei FIFA, cu jucători unul şi unul. Singurul adversar, mai de Doamne Ajută, dacă putem vorbi aşa de o echipă din care face parte Cristiano Ronaldo, este Portugalia, formaţie care nu mai este la nivelul din trecut. Din urna 2, ar fi de preferat Rusia, sau poate chiar şi Ucraina, adversari cu care ne putem lupta de la egal la egal. Nici Croaţia nu ar fi de lepădat. De evitat, clar Italia, Austria şi Elveţia. Cu ultima am făcut egal în urma cu o lună la Bologna, în timp ce austriecii şi elveţienii şi-au făcut în ultimii doi trei ani trupe extrem de solide şi greu de bătut. Din urna a patra, cel mai accesibil adversar nu ar putea fi decât Irlanda de Nord, fostul oponent din preliminarii, echipă pe care am învins-o cu 2-0 la Bucureşti, şi cu care am scos o remiză albă la Belfast, dar care a câştigat totuşi până la urma grupa. Apoi, în ordinea preferinţelor ar fi Albania, echipă calificată în premieră, dar pe deplin meritat, la un turneu final, care a crescut enorm în aceste preliminarii, Islanda, care nu a avut rivali într-o grupă cu Olanda şi Turcia, nordicii reprezentând poate cea mai mare surpriză. Turcia, Irlanda şi Ţara Galilor a lui Gareth Bale sunt cei trei adversari de evitat din ultima grupă valorică.

Grupa lui Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi-a ales adversarii la Campionatul European. "Grupa ideală pe care mi-aş dori-o ar fi una pe care să o putem câştiga sau din care să ne calificăm. Ţinând cont că suntem în urna 3, din urna 1 mi-aş dori Anglia, din urna 2, Ucraina sau Rusia, şi din urna 4, Irlanda de Nord. Asta ar putea fi o grupă ideală. E strict grupa aleasă de mine, nu ştiu ce grupă şi-ar dori selecţionerul ", a declarat Burleanu.

Urna 1

Franţa

Spania

Germania

Anglia

Portugalia

Belgia

Urna 2

Italia

Rusia

Elveţia

Austria

Croaţia

Ucraina

Urna 3

Cehia

Suedia

Polonia

România

Slovacia

Ungaria

Urna 4

Turcia

Irlanda

Islanda

Ţara Galilor

Albania

Irlanda de Nord

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-10

Mai multe imagini:
Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European are loc sâmbătă la Paris
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE