2020-02-23 05:00

Tribunalul Argeş a decis ca arbitrii Marius Martiş şi Ionică Serea să rămână în arest

 |  16:03
Tribunalul Argeş a decis ca arbitrii Marius Martiş şi Ionică Serea să rămână în arest

TribunalulArgeş a dispus, miercuri, la primul termen pe fond al procesului, menţinereaarestării preventive a arbitrilor Marius Martiş şi Ionică Serea, trimişi înjudecată pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri Cornel Penescu şide administratorul firmelor acestuia, Liviu Făcăleaţă.

Magistraţiiau respins, astfel, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cumăsura obligării de a nu părăsi ţara, formulată de Marius Martiş prin avocatulsău.

Potrivitreprezentanţilor Tribunalului Argeş, instanţa a respins şi cererea demodificare a controlului judiciar, formulată de un alt inculpat în dosar, LiviuFăcăleaţă.

Deciziileinstanţei nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs la Curtea de ApelPiteşti, în termen de 24 de ore de la pronunţare.

MagistraţiiTribunalului Argeş au stabilit miercuri şi următorul termen în acest proces,pentru data de 5 octombrie. Arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş, încarceraţi în Penitenciarul Colibaşi,au fost arestaţi în 30 aprilie, iar ceilalţi inculpaţi în acest dosar, CornelPenescu şi Liviu Făcăleaţă, au fost arestaţi în 11 mai, ultimii fiind puşi înlibertate sub control judiciar de Curtea de Apel Piteşti după două săptămâni.

ProcuroriiServiciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimisîn judecată pe cei patru în data de 21 mai, în noul dosar care vizează corupţiadin fotbal. Cornel Penescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită,Ionică Serea pentru luare de mită, în timp ce Liviu Făcăleaţă şi Marius Martişsunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de luare de mită.Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în 18 martie 2009Cornel Penescu, "în calitate de acţionar majoritar al FC Argeş Piteşti, aoferit şi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului defotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş şi FCSteaua Bucureşti", programat să se desfăşoare pe 20 martie 2009. Banii aufost primiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul luiFăcăleaţă şi Martiş, pentru ca FC Argeş "să obţină un rezultat favorabil(...) şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiunidisciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfelsancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE