2020-03-30 17:20

Trofee pătate pentru ardeleni: CFR Cluj, campioana controverselor

 |  17:18
Trofee pătate pentru ardeleni: CFR Cluj, campioana controverselor

CFR Cluj a cucerit duminică pentru al doilea anconsecutiv Supercupa României după ce a dispus de Unirea Urziceni, dar ca defiecare dată în ultimii trei ani a fost acuzată că a fost favorizată de arbitrisau de conducerea forurilor.

Reveniţi în Liga I în 2005, tot după o promovare udată descandaluri, în care au aruncat cu bani în adversarele rivalei Jiul, lucrurecunoscut şi de Iuliu Mureşan., ardelenii au avut doi ani de tranziţie înprimul eşalon, pentru ca din sezonul 2007-2008 să înceapă hegemonia. Au urmatdouă titluri de campioni, trei Cupe ale României şi două Supercupe, singurultrofeu ratat fiind titlul din 2008, câştigat de Unirea Urziceni.

De fiecare dată, gruparea condusă de Arpad Paszakany şiIuliu Mureşan a fost ţinta acuzelor celorlalte formaţii din primul eşalon, caresuspectează CFR Cluj că este susţinută la nivel înalt, începând de laconducerea ţării şi până la cea a Federaţiei. Oficialii formaţiilor adverse auşi motive, deoarece “feroviarii” au primit deseori ajutor, iar „Puterea” face o scurtăanaliză asupra fiecărui trofeu în parte câştigat de CFR Cluj.

Titlul de campioană – sezonul 2007-2008

După un tur fără înfrângere, în care a beneficiat ce-idrept şi de greşelile arbitrilor, CFR Cluj a început să piardă teren în parteaa doua a campionatului, iar titlul s-a decis în ultima etapă. Atunci, echipapregătită de Ioan Andone s-a impus cu 1-0 în faţa concitadinei Universitatea,după un penalty controversat comis de brazilianul Bilica în repriza a doua pefondul unui joc echilibrat. Cu numai câteva zile înainte, presa a dezvăluit căBilica a fost văzut într-un club din oraş cu mai mulţi jucători ai CFR-ului. În2009 a şi recunoscut că a fost contactat de adversari, dar nu a dorit să oferemai multe detalii.

Cupa României – sezonul 2007-2008

CFR Cluj a avut un parcurs lejer în competiţiaeliminatorie şi până în finală nu a primit nici un gol. S-a impus cu 2-1 înfaţa Unirii Urziceni, într-un meci în care ialomiţenii au ratat câteva ocaziiuriaşe, portarul Stăncioiu fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.Este singurul trofeu cucerit de alb-vişinii şi care nu a fost pus la îndoialăde adversari.

Cupa României – sezonul 2008-2009

Începând cu sferturile de finală, ardelenii au reuşit săse califice după un arbitraj scandalos. Mai întâi a trecut de Pandurii cu 1-0graţie unui penalty, deşi adversarii trebuiau să beneficieze de unul cu câtevaminute înainte. Mai apoi, în semifinale, a învins cu 2-0 pe FC Vaslui, într-unmeci făcut praf de Ionică Serea, care a şi fost exclus imediat din arbitraj.Finala a fost, practic, cireaşa de pe tort, 3-0 cu FC Timişoara, în carebănăţenii au fost aproape de retragerea de pe teren din cauza arbitrajului.

Supercupa României, 2009

La fel ca acum, clujenii au câştigat trofeul, dupăexecutarea loviturilor de departajare, în detrimentul Unirii Urziceni,campioana sezonul 2008-2009. Şi atunci, CFR a beneficiat de arbitraj favorabil,iar căpitanul Cadu a scăpat de eliminare, deşi l-a lovit cu cotul în plinăfigură pe Brandan chiar în debutul jocului. “Caduera la puşcărie dacă făcea pe stradă ce a făcut în acest meci”, a fost replica managerului ialomiţenilor, Mihai Stoica.

Titlul de campioană – sezonul 2009-2010

După un sezon extrem de echilibrat, în care nu maipuţin de şase echipe s-au bătut la titlu, CFR Cluj a ieşit învingătoare după unfinal ciudat. Victorii cu Universitatea Craiova, Unirea Alba Iulia şiInternaţional Curtea de Argeş, după meciuri halucinante. Elevii lui Mandorliniau fost conduşi cu 2-0 la pauză de Craiova, dar au revenit în joc după un faultcomis de prietenul lui Trică (n.r. - fost jucător la CFR), bulgarul Ilie, şi aucâştigat cu 3-2, iar în celelalte două partide s-au impus după evoluţiisuspecte ale jucătorilor lui CFR împrumutaţi chiar la adversare.

Cupa României – sezonul 2009-2010

În sferturi, CFR a trecut de Universitatea Craiova cu1-0, printr-un gol marcat din ofsaid, după ce la începutul jocului, oltenilorsă le fie anulată o reuşită perfect valabilă. Oficialii din Bănie au cerutrejucarea partidei, dar fără sorţi de izbândă. Calificarea în finală a fost lafel de tensionată, trecând de Dinamo după o dublă presărată de erori dearbitraj, toate în favoarea Clujului.

Supercupa României – 2010

A fost un nou moment în care au fost constatategreşeli grave în favoarea ardelenilor. Culio nu a fost eliminat în primarepriză pentru un fault intenţionat la Neaga, iar mai apoi Mureşan nu a încasatal doilea galben pentru un henţ clar chiar lângă arbitrul Marius Avram. După 2-2 la finalul celor 120 de minute, CFR Cluj s-a impus la loviturilede departajare cu 4-2. “CFR a câştigat aşa cum a câştigat şi campionatul. Băiatul şefului arbitrilor adecis meciul, a înclinat clar balanţa. CFR va plăti în Liga Campionilor”, a tunat Mihai Stoica imediat după meci, ameninţând chiar curetragerea din fotbal.

“Sunt poveşti de frustrat, fără să-l jignesc. Nearătăm tot timpul valoarea. La anul vom fi ca generalii sovietici, vom avea 10medalii la gât” : Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-07

Mai multe imagini:
Trofee pătate pentru ardeleni: CFR Cluj, campioana controverselor
zoom
Trofee pătate pentru ardeleni: CFR Cluj, campioana controverselor
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE