2020-02-21 18:25

Turnul Babel de Vaslui

 |  17:08
Turnul Babel de Vaslui

În ultimii ani, formaţia patronată de Adrian Porumboiu arealizat mai multe achiziţii de marcă, însă până acum nu au reuşit să rupă guratârgului cu rezultate şi au părăsit echipa pe uşa din dos.

După ce sezonul trecut a ajuns până în finala Cupei, FCVaslui şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ pentru actuala ediţie de campionat şicampania de transferuri din această vară a fost mai mult decât spectaculoasă.Pe lângă faptul că fostul antrenor al lui Real Madrid, Lopez Caro, a fost numitpe banca tehnică, la formaţia moldavă au ajuns jucători precum David Rivas(Betis Sevilla), Rodolfo Bodipo (Deportivo La Coruna) sau Adailton (Bologna).

În ciuda sumelor colosale pentru Liga I cheltuite,Vasluiul a fost mai mult decât modestă în primele patru etape, obţinând doarcinci puncte, asta deşi adversarii, cu excepţia Rapidului, nu emit pretenţiipentru acest sezon. Una dintre explicaţii vine de la numărul foarte mare destrăini din lot, nu mai puţin de 19, care provin din 13 ţări, un adevăratrecord pentru fotbalul românesc. De altfel, jucătorii s-au şi plâns de faptulcă se înţeleg cu greu între ei. "În spate, vorbesc în spaniolă şi înportugheză. La mijloc, vorbesc în bulgară şi sârbă, iar în faţă, în spaniolă şiromână”, spunea căpitanul Miloş Pavlovic.

Ca un exemplu, la ultimul meci din campionat, cu FCBraşov, în primul 11 au fost trimişi jucători din opt ţări diferite. Rezultatuls-a văzut pe teren, galben-verzii s-au chinuit, impunându-se la limită, scor2-1. Nici măcar CFR Cluj, echipa care a avut în lot cei mai mulţi străini dinistorie, nu se poate compara cu FC Vaslui în ceea ce priveşte naţionalităţile,în sezonul 2008-2009, când a avut 27 de străini aceştia erau din doar nouăţări.

Jucătorii străini din lotul lui FC Vaslui

Portari:

Duşan Kuciak – Slovacia

Vitautas Cerniauskas – Lituania

Fundaşi:

David Rivas – Spania

Gladstone Perreira – Brazilia

Hugo Luz – Portugalia

Jivko Milanov – Bulgaria

Mijlocaşi:

Alejandro Campano – Spania

Denis Zmeu – Moldova

Miloş Pavlovic – Serbia

Nemanja Milisavljevic – Serbia

Robert Aticah – Ghana

Stanislav Genchev – Bulgaria

Atacanţi:

Adailton – Brazilia

Christian Pouga – Camerun

Mike Temwanjera – Zimbabwe

Rodolfo Bodipo – Guinea Ecuatorială

Wesley – Brazilia

Wilian Gerlem – Brazilia

Yero Bello – Nigeria


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE