2020-02-28 14:57

Ultimul hop

 |  16:29
Ultimul hop

Dinamo şi FC Timişoara joacă azi partidele retur din turul3 preliminar al Ligii Europa, cu Hajduk Split, respectiv MyPa 47, şi nu concepalt deznodămând decât calificarea în play-off. Dacă timişoreni par a avea omisiune mai uşoară, Dinamo trebuie să fie atentă cu croaţii.

Dinamo are mai multe variante de la calificare în meciulcu Split, dar Ioan Andone spune că echipa sa nu a mers în Croaţia să facă doarun egal, ci va juca la victorie. „Va fi o partidă destul de complicată. Aici amreuşit să-i surprindem, am reuşit să înscriem trei goluri, dar acolo va fi cutotul alt meci. Orice partidă are o altă istorie. Emoţii nu am cum să am pentrucă am trecut prin prea multe în viaţă. Sper ca băieţii să nu aibă emoţii şi sătreacă peste presiunea care va fi. Nu mergem să facem 0-0. Nici nu am încrederecă vom putea să facem 0-0. Mergem să înscriem gol şi dacă reuşim ne gândim şila victorie”, a spus „Fălcosul”, ieri, la plecarea spre Croaţia. Dacă în atacechipa stă foarte bine, tehnicianul este îngrijorat de compartimentul defensiv,acolo unde „câinii” au arătat unele slăbiciuni în primele partide alesezonului.

Croaţii încearcă marea cu degetul

Deşi rezultatul din tur nu este uşor de întors, cei de laHajduk Split sunt convinşi că au forţa să o bată pe Dinamo şi să meargă ei maideparte în Liga Europa. Preşedintele acestora, Josko Svagusa, este convins căechipa sa poate merge mai departe dacă va juca foarte ambiţios şi, mai ales,dacă va avea sprijinul fanilor, care se ştie cât sunt de pătimaşi. „Vrem să necalificăm şi să facem fanii fericiţi, dar e nevoie de multă unitate. Avem forţasă o batem pe Dinamo şi astfel să deschidem din nou porţile Europei pentrunoi”, a afirmat oficialul croat.

Timişoara, avantaj clar

Echipa din Banat nu pare să aibă probleme înainte dedisputa cu finlandezii de la Myllykosken Pallo 47, mai ales că au de partea lorvictoria, scor 2-1, din meciul tur, jucat în deplasare. Tehnicianul VladimirPetrovic şi jucătorii săi sunt foarte motivaţi înaintea partidei, dar susţin cătrebunie să fie atenţi cu finlandezii. Aceştia, chiar dacă şi-au asumat încă dela început statutul de outsideri, spun că vor să demonstreze că au şi eivaloare. Aşadar, trupa de pe Bega trebuie să fie foarte atentă, pentru a nuavea nici un fel de emoţie la calificare. Timişorenii vor avea de parte lor şipublicul, pe care au încercat să îl aducă la stadion în număr cât mai mare prinmenţinerea preţului biletelor la un nivel destul de mic.

Miza jocurilor: puncte UEFA

Deşi calificarea este mult mai importantă pentru ambeleechipe, câte o victorie a formaţiilor din Liga I ar mai adăuga puncte lacoeficientul de ţară al României, coeficient care în ultimii ani a avut mult desuferit. Până acum, echipele din România au strâns 8,5 puncte pentrucoeficient: CFR Cluj - 4 puncte pentru calificarea directă în grupele LigiiCampionilor, Unirea Urziceni – 0,5p, Dinamo – 3p, FC Timişoara 1p, dar acestease împart la 6 (numărul de echipe din cupele europene), astfel că România areîn acest moment, pe sezonul 2010-2011, un coeficient de 1,416, fiind pe locul25 în Europa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE