2019-11-12 21:34

Un ceh şi un rus vor fi NATURALIZAŢI şi vor juca pentru naţionala de HOCHEI a României

 |  17:24
Un ceh şi un rus vor fi NATURALIZAŢI şi vor juca pentru naţionala de HOCHEI a României

Naţionala de hochei a României va beneficia cât de curând de aportul a doi jucători străini care activează în competiţia internă. Guvernul va acorda cetăţenia română jucătorului Radim Valchar, din Cehia, şi lui Andrei Taratuhin, din Rusia. Imediat ei vor deveni eligibili pentru afi convocaţi în lotul tricolor.

„În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată şi dispoziţiilor art. 131 alin. 1 coroborat cu art. 82 din Legea nr. 21/1991 – Legea cetăţeniei române, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Guvernul României adoptă următoarea hotărâre: ARTICOL UNIC Se acordă cetăţenia română domnului Valchar Radim, cetăţean ceh, fiul lui Roman şi Sarka, născut la data de 20.04.1989 în localitatea Karvina, Republica Cehă, având domiciliul actual în Cehia, Orlova, Luteyene, str. Adamusova nr. c.p. 1253, judeţul Karvina, cu stabilirea domiciliului în România”, se arată în documentul Guvernului.

Radim Valchar, în vârstă de 29 de ani, a jucat în cariera sa la echipe din SUA şi Canada în perioada de juniorat, după care a evoluat în Europa, la formaţii din Cehia, Slovacia, Franţa, Finlanda iar din sezonul 2016 este legitimat la clubul din Miercurea Ciuc, SC Csikszereda.

Rusul Andrei Sergeevich Taratuhin, 35 de ani, este triplu campion mondial de juniori cu echipa naţională a Rusiei. Din sezonul 2017-2018 evoluează de asemenea la SC Csikszereda.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE