2020-07-02 09:38

Un ROMÂN a uimit lumea ciclismului!

 |  14:34
Un ROMÂN a uimit lumea ciclismului!

Numele României este pe buzelor tuturor specialiștilor și amatorilor de ciclism din întreaga lume. Și asta pentru că un tânăr de doar 21 de ani a uimit întreg circuitul Mondial de Mountain Biking. Vlad Dascălu a câștigat o nouă etapă în Cupa Mondială de Mountain Biking. Este al treilea podium al sezonului pentru el în cea mai tare competiție de profil din lume.

Vlad, originar din Fălticeni, în prezent legitimat la echipa spaniolă Brujula Bike Racing Team, a obținut un succes imens în etapa de Cupă Mondială din Andorra, la categoria U-23. Locul întâi de ieri vine după o altă poziție de lider pe care și-a adjudecat-o etapa trecută, în Cehia, la Nove Mestro și după locul secund pe care l-a ocupat în cursa de la Albstadt.

Rutierul român este cel mai bine cotat ”tricolor” în acest moment și una dintre speranțele țării noastre pentru calificarea la competiția supremă: Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara anului viitor.

Un ROMÂN a uimit lumea ciclismului!
zoom

A lăsat fotbalul pentru ciclism

Vlad a plecat din România la doar nouă ani, cu întreaga familie, din dorința de a avea un viitor mai bun. A vrut să facă sport de mic, a cochetat o perioadă cu fotbalul, sportul-rege și în Spania, însă nu a fost atras foarte mult de teren. La inițiativa unui prieten a încercat ciclismul și s-a îndrăgostit iremediabil de bicicletă.

La 14 ani s-a apucat serios de ciclism, apoi un an mai târziu a trecut la mountain bike, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Afost vicecampion al Spaniei la categoria U-23 pe când avea doar 19 ani și a avut clasări excelente în Cupa mondială MTB-XCO. La mondialele din Australia, din 2017, a ocupat locul 29 la categoria U23.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE