2020-02-28 15:02

Unirea se scufundă

 |  16:10
Unirea se scufundă

Gruparea antrenată de israelianul Roni Levi treceprintr-o gravă criză financiară, dar, cu toate astea, ialomiţenii încă găsescputerea să mai joace fotbal. Mihai Stoica a declarat la plecarea în Rusia căfotbaliştii nu se gândesc acum la bani, ci vor doar să treacă de cei de laZenit în Liga Campionilor.

"Sunt convins că jucătorii vor evolua cudeterminarea cu care au făcut-o în toate partidele de până acum. Vor da tot, deasta sunt sigur. Orice jucător ar veni la Unierea s-ar molipsi de la aceştifotbalişti formidabili. Nu ne gândim acum la partea economică, ne gândim pepartea sportivă”, a spus managerul general al Unirii. Antrenorul foştilorcampioni nu mai ştie cum să îi facă pe elevii săi să fie motivaţi, marele săunoroc fiind că ajungerea în play-off-ul Ligii Campionilor este un motiv deluptă destul de puternic. Mai mult, în cazul în care ialomiţenii ar ajunge îngrupele Ligii Campionilor, sau chiar ale Ligii Europa, echipa ar lua o maregură de oxigen prin banii care ar veni de la UEFA. Aceste sume nu le-ar fi dateacum, dar ar putea fi folosite ca o garanţie pentru un împrumut.

Criză de neînţeles

E greu de crezut că Unirea trece prin problemefinanciare, mai ales dacă ţinem cont că în ultimii ani ialomiţenii au produs numai puţin de 20 de milioane de euro (bani din Liga Campionilor, drepturi detelevizare, bilete, reclame, marketing). Totuşi, marea problemă avicecampionilor a fost că patronul Dumitru Bucşaru a avut mari datorii, cea maimare fiind chiar către patronul Stelei, Gigi Becali, căruia îi datora 10milioane de euro. În plus, afacerile sale nu au mai mers la fel de bine, faptce a adâncit criza. Totuşi, Bucşaru dă asigurări că Unirea nu va avea problememai mari şi, în cele din urmă, totul se va rezolva.

Variantă pesimistă: se desfiinţează echipa

Cel mai negru scenariu posibil este acela că gruparea dinBărăgan s-ar putea desfiinţa din cauza acestei acute lipse de bani. Datoriilepatronului ar putea avea „câştig” de cauză, iar echipa ar putea fi scoasă lavânzare, la fel şi jucătorii. Varianta a fost întărită şi de mai multedeclaraţii ale oficialilor ialomiţeni, cel mai tranşant fiind chiar MihaiStoica: „Problemele financiare de la club mi se par insurmontabile, sper să nufie aşa”.

MM, pe picior de plecare

Managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica, paredin ce în ce mai tentat să plece de la gruparea din Bărăgan, chiar dacă, pentrumoment, spune că nu ia în calcul această variantă. „Acum merg cu echipa înRusia, apoi mai vedem. În fotbal nu şti ce te aşteaptă: dimineaţă eşti la unclub, iar seara te trezeşti că nu îl mai conduci”, spunea chiar MM. Posibileledestinaţii ale lui Stoica ar putea fi Universitatea Cluj sau FC Vaslui, elfiind dorit cu insistenţă de patronii celor două formaţii, Floria Walter,respectiv Adrian Porumboiu.

20 de milioane de euro a încasat Unirea în ultimii ani

12 milioane era datoria pe care Bucaşaru o avea la GigiBecali, din care a plătit deja 9 milioane

Transferuri făcute în acest an:

Adrian Neaga - liber de contract

Petre Marin - liber de contract

MauriceJunior Dalle - 500.000 de euro de la Arles (Franţa)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE