2020-06-04 08:18

Urmările incidentelor produse de stelişti: aproape 300 de fani la Poliţie, câţiva la spital | VEZI VIDEO

 |  13:58
Urmările incidentelor produse de stelişti: aproape 300 de fani la Poliţie, câţiva la spital | VEZI VIDEO

Purtătorul decuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, vineri, că în urmaincidentelor de la meciul Steaua - Rapid de joi seară au fost evacuate de pestadion 380 de persoane, din care 280 au rămas la şapte secţii de poliţie dinCapitală, pentru audieri.

Christian Ciocana precizat că cei 280 de suporteri au fost audiaţi la secţiile de poliţie 2, 3,4, 17, 21, 22 şi 25.

El a adăugat căpoliţiştii urmează să stabilească numărul de dosare penale care vor fiîntocmite pentru introducere de materiale pirotehnice pe stadion.

Purtătorul decuvânt al Poliţiei Capitalei a mai spus că unii suporteri au ajuns şi laspital, conform Mediafax.

Întrebat dacă artrebui modificată legislaţia în ceea ce priveşte accesul suporterilor pestadioane, pentru a preveni astfel de incidente, Ciocan a precizat că este unsusţinător al acestui lucru.

El a arătat căla meciul Dinamo - Craiova, când a însoţit galeria echipei UniversitateaCraiovei de la intrarea în Bucureşti şi până pe stadion, fiind de faţă şi lacontrolul corporal de la intrarea spre peluza arenei, nu s-a găsit niciopetardă asupra niciunui fan.

Christian Ciocana adăugat că i-a propus preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF),Dumitru Dragomir, ca la controlul corporal de la intrarea pe stadion să fie defaţă şi doi poliţişti cu competenţe în domeniu, şi nu doar agenţii firmei depază a clubului.

"AtunciPoliţia poate să-şi asume incidentele, şi nu doar firma de pază. Astfel,Poliţia este obligată să intervină şi să cerceteze cazul, pentru că în prezentnimeni nu-şi asumă responsabilitatea", a spus Christian Ciocan.

El a mai spuscă, aşa cum procurorii supraveghează disputarea partidelor, aşa ar trebui şipoliţia să supravegheze controlul corporal şi al bagajelor persoanelor careintră pe stadioane.

Christian Ciocana susţinut că sancţionarea cu amendă a persoanelor care intră cu petarde sauartificii pe stadioane nu este o soluţie, pentru că nu poţi să pedepseşti cuamendă o infracţiune. El a adăugat că este impardonabil că se insultăinteligenţa poliţiştilor şi că suporterii tot reuşesc să intre cu petarde pestadioane.

Ciocan a maispus că vineri îi va înainta deputatului Silviu Prigoană propunerile sale demodificare a legii, pentru că acesta s-a arătat receptiv la îmbunătăţireaactivităţii Poliţiei şi pentru că "are pârghiile necesare pentru aintroduce direct în Parlament proiectul de lege".

Jandarmii auevacuat 380 de persoane care au aruncat cu petarde pe teren în timpul meciuluiRapid-Steaua, din Cupa României, acestea fiind urcate în dube şi duse ladiferite secţii de poliţie pentru identificare, a declarat, joi seară, pentruMEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

Marius Militarua spus că jandarmii au intervenit pentru evacuarea a 380 de persoane dingaleria formaţiei Steaua, după ce acestea au aruncat cu petarde pe teren, întribuna oficială şi spre fanii echipei Rapid.

"Toţi cei380 de suporteri stelişti, care au fost evacuaţi de pe stadion, vor fi conduşila secţiile de poliţie pentru indentificare şi amprentare, motivul acesteidecizii fiind aruncarea de materiale pirotehnice şi de alte obiecte însuprafaţa de joc şi spre tribuna oficială, acest lucru întâmplându-se chiar şiîn timpul evacuării lor", preciza Marius Militaru.

Purtătorul decuvânt al Jandarmeriei Bucureşti a adăugat că agresorilor li se vor aplicasancţiuni pentru încălcarea Legii 4/2008 privind materialele pirotehnice.

Militaru a maispus că trei dintre cei 380 de suporteri ai echipei Steaua prezenţi la meciulcu Rapid s-au rănit în timpul evacuării acestora de pe arena "ValentinStănescu", în urma incidentelor create în prima repriză. El a precizat căcei trei au suferit "mărci traumatice, vânătăi şi alte echimoze".

Purtătorul decuvânt al Jandarmeriei Bucureşti a menţionat că, în timpul evacuării galerieisteliste, au fost incendiate mai multe scaune la Tribuna I şi că la Tribuna aII-a a avut loc un incendiu, pentru stingerea căruia s-a intervenit cu apă şispumă.

"Tot întimpul evacuării au incendiat mai mult scaune de la Tribuna I. Măsura deevacuare a suporterilor stelişti a fost luată de Jandarmerie, arbitru (n.r. -arbitrul central Alexandru Tudor) şi ceilalţi oficiali care se ocupă cuorganizarea meciului. În această măsură a cântărit foarte mult faptul că s-auaruncat foarte multe obiecte în Tribuna 0, unde erau mulţi copii. La TribunaII, în care au stat suporteri rapidişti, au fost incendiaţi aproximativ 30 demetri pătraţi de scaune. Incendiul a fost stins după ce s-a intervenit cu apăşi spumă", a mai spus Militaru.

Meciul dintreRapid şi Steaua Bucureşti, contând pentru sferturile de finală ale CupeiRomâniei, a fost întrerupt timp de opt minute, în prima repriză, la scorul de0-0, după ce fanii stelişti au aruncat cu zeci de petarde în teren şi înspretribuna oficială a stadionului "Valentin Stănescu".

În minutul 11 alpartidei, suporterii stelişti au început să arunce cu petarde, torţe, scaune şibeţe de la steaguri pe teren, arbitrul Alexandru Tudor luând decizia deîntrerupere a meciului.

Meciul s-areluat după aproximativ opt minute de la întrerupere. Echipa Steaua Bucureştis-a calificat în semifinalele Cupei României, învingând formaţia Rapid cuscorul de 1-0 (0-0).

Foto: fcrapid.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE