2020-08-05 02:52

Victor Piţurcă, extrem de nervos pe Răzvan Burleanu că i-a pus piedică în negocierile cu Al-Ittihad

 |  19:26
Victor Piţurcă, extrem de nervos pe Răzvan Burleanu că i-a pus piedică în negocierile cu Al-Ittihad

Florentin Dincă

E clar, mariajul, şi aşa pe butuci dintre Răzvan Burleanu şi Victor Piţurcă, a ajuns la divorţ. Selecţionerul a apărut foarte nervos în faţa jurnaliştilor, şi a explicat cum au decurs şi de ce au picat negocierile cu gruparea Al-Ittihad. Piţi a lăsat să se înţeleagă că din cauza pretenţiilor preşedintelui FRF, a se citi clauza de reziliere, a ratat contractul cu saudiţii. Masajul său a fost cu ţintă fixă: “Nu sunt dorit 100% de conducerea FRF”. Mai mult, Piţurcă spune franc că e dispus să plece în orice clipă de prima reprezentativă, în cazul în care primeşte o nouă ofertă avantajoasă.

Concret, Burleanu şi Piţurcă au avut o discuţie marţi după-amiază în privinţa rezilierii contractului antrenorului, iar suma pe care ultimul trebuia să o plătească ca despăgubiri. 700.000 de euro după cum spune Piţi, adică jumătate din banii care erau trecuţi în contract în cazul rezilierii unilaterale a înţelegerii. Cum arabii nu aveau de gând să achite această clauză, Piţurcă a încercat să diminueze din pretenţiile şefului Federaţiei, însă acesta a rămas de neclintit. Conform afirmaţiilor fostul viitor selecţioner al naţionalei, arabii i-au comunicat acestuia că trebuie să-şi plătească singur cei 700.000 de euro. Supărat nevoie mare, Piţurcă s-a ridicat de la masa tratitivelor, chiar dacă, spune el, saudiţii au vrut în ultimul moment să-i achite clauza eliberatorie.

“A existat o discuţie înainte de meciul cu Grecia despre o ofertă al lui Al-Ittihad. Nu vorbisem atunci cu nici un oficial al echipei din Arabia Saudită. Am discutat marţi după meci cu ei, despre pretenţiile mele. Nu s-a întâmplat nimic, şi totul a picat miercuri seară. Le mulţumesc celor de la Al-Ittihad că m-au vrut. Ulterior, arabii m-au anunţat că vroiau să plătească până la urmă acea clauză, dar hotărărâsem să rămân la naţională. Vorbisem cu Răzvan Burleanu ca atunci când plec să plătesc jumătate din acea clauză, respectiv 700.000 de euro. Nu mi-am dorit să plec de la prima reprezentativă, dar când vine o astfel de ofertă, eşti obligat să o accepţi. Dacă ei îmi acceptatu condiţiile, eu eram antrenorul lor acum. Sunt deja de ceva ani la echipa naţională, dar nu am fost respectat pentru ce am făcut eu pentru echipa naţională. O să vorbesc şi despre asta, pentru că am văzut reacţiie negative chiar şi după victoria cu Grecia. Acea clauză o plăteam din banii mei, pe care îi primeam de la Al-Ittihad. Am avut multe oferte în trecut, dar nu a ştiut nimeni de ele. Una a fost mai bună ca aceasta, de la o naţională din Golf. Nu sunt dorit 100% de conducerea FRF, asta s-a văzut în aceste zile. M-a deranjat rău şi că a apărut în presă contractul meu. Meciul de la Atena a contat enorm, dacă pierdeam, îmi doream mai mult să rămân. Vom vedea dacă voi mai avea vreo ofertă. Dacă vine o ofertă de nerefuzat, voi pleca de la echipa naţională, dar doar după următoarele două meciuri din preliminarii, cu Ungaria şi Finlanda. Oricum, chiar dacă voi ajunge cu naţionala şi în semifinale la EURO, tot voi pleca de la prima reprezentativă”, a spus Piţurcă.

Păcălit la durata contractului?!

Selecţionerul a părut indignat de faptul că nu a ştiut de durata contractului său cu echipa naţională. El avea cunoştinţă că înţelegerea actuală se încheia la finalul preliminariilor, în primăvara lui 2016, însă în presă a apărut o copie a contractului său, care se termina tocmai la finalul lunii noiembrie 2016: “Nu ştiam că înţelegerea mea era până în noiembrie 2016, ci imediat după încheierea preliminariilor, în primăvara lui 2016, urmând ca apoi să negociem alt contract”.

Fotbalul românesc e în faliment. FRF intră uşor, uşor în colaps – Victor Piţurcă, selecţioner România


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-02

In legatura cu acest articol...

Arabii de la AL Ittihad s-au răzgândit. Nu mai vor să achite la FRF pentru Pițurcă

UPDATE. Victor Piţurcă trebuie să achite FRF 1,4 milioane de euro pentru a deveni antrenorul lui Al-Ittihad

Arabii vin după Victor Piţurcă. Selecţionerul ar putea fi prezentat oficial joi la Al-Ittihad

Victor Piţurcă spune că sunt şanse sub 1% să plece de la cârma naţionalei după meciul cu Grecia
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE