2020-07-07 20:12

VICTOR PIŢURCĂ NEGOCIAZĂ IAR CU AL-ITTIHAD. Președintele Răzvan Burleanu îi dă ultimatum: “Să ne spună clar. Mai eşti sau nu mai eşti selecţioner? Avem varianta de rezervă”

 |  17:20
VICTOR PIŢURCĂ NEGOCIAZĂ IAR CU AL-ITTIHAD. Președintele Răzvan Burleanu îi dă ultimatum: “Să ne spună clar. Mai eşti sau nu mai eşti selecţioner? Avem varianta de rezervă”

Florentin Dincă

Războiul dintre președintele FRF Răzvan Burleanu și selecționerul naționalei Victor Pițurcă și-a mai consumat un nou episod. Sătul de incertitudinea lui Piți, cel care în ultimele zile a continuat negocierile cu Al-Ittihad, asta în plină campanile de calificare la EURO 2016, șeful Federației îl somează pe acesta să ia rapid o decizie în aces sens, amenințându-l totodată că are la îndemână o variantă de înlocuire a sa pe banca tehnică a naţionalei.

“Vă asigur că Victor Pițurcă nu vrea să plece la Al-Ittihad. Vrea şi el să vadă cum reacționează presa, cum reacționează FRF, este un simplu foc de paie. Dacă vroia să plece, o făcea până acum. Și eu am fost surprins de reacția lui, că nu e susținut și nu e dorit de conducerea Federației. Voi avea o discuție săptămâna aceasta, pentru că nu e în regulă să spună că azi eşti antrenor, iar mâine nu mai ești. Ori ești, ori nu mai ești. Dacă vrei să pleci, atunci știm și noi ce avem de făcut. Acum avem pregătită varianta de rezervă”, a declarat RăzvanBurleanu.

Nu pot sa renunț la acea clauză. Ne-am înțeles pentru suma de 700.000 de euro. Dacă renunț la clauză ar însemna să văduvesc bugetul Federației și pe cel al membrilor afiliați – Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

Singura soluție, Tata Puiu

Dacă stăm și ne gândim puțin, nu ne vine în cap nici o soluție viabilă de substituire în acest moment a lui Pițurcă. Cosmin Olăroiu, Dan Petrescu și Laurențiu Reghecampf au contracte ferme și avantajoase în țările arabe și pică din start, Mircea Lucescu nu vrea nici în ruptul capului să revină la echipa națională, Loți Boloni e mai aproape de a prelua reprezentativa Ungariei decât pe cea a României, Cosmin Contra nu vrea să lase Getafe și nici familia sa din Spania, iar pentru Gică Hagi ar fi o pălările prea mare revenirea la națională, plus că nu se află în relații bune cu actuala conducere a Federației. Și atunci care ar putea fi variantele de rezervă? Dintre tehnicienii liberi de contract îi putem enumera, cu șanse infime, pe Andone, R. Lucescu și Rednic. Singura soluție care poate fi luată în seamă este Anghel Iordănescu, însă Tata Puiu nu prea ar mai vrea să se înhame la o astfel de responsabilitate.

Piţurcă a pus condiţii

În pline negocieri cu şeicii de la Ryad, Victor Piţurcă a pus noi condiţii. Astfel, pe lângă faptul că arabii ar trebui să-i plătească integral clauza eliberatorie în valoare de 700.000 de euro, încă selecţionerul României a transmis şi că va ajunge la noua sa echipă abia după dubla naţionalei cu Ungaria şi Finlanda, de pe 11 şi 14 octombrie. În plus, Piţi a cerut salarii şi condiţii de cazare de lux pentru staff-ul său, unul numeros de aproape 10 oameni, din care face parte Gabi Boldici, Vivi Răchită, Eugen Neagoe, Martin Tudor sau Ovidiu Costeşin.

A cerut şi jucători români

Piţurcă are doleanţe şi în privinţa lotului lui Al-Ittihad, şi anume că îşi doreşte la echipă doi, trei jucători români. Printre numele vehiculate sunt cele ale steliştilor Cristi Tănase, Alex Bourceanu şi Alexandru Chipciu, dar şi cel al lui Bogdan Stancu, jucător la Genclerbirligi, unul dintre favoriţii selecţionerului României.

Înaintea lui Reghe

Dacă până la urmă va parafa oficial contractul cu gruparea saudită, Victor Piţurcă se va duela în campionat cu “duşmanul” său Laurenţiu Reghecampf. Al-Ittihad este antrenată în acest moment de interimarul egiptean Amr Anwar, şi e antrenată chiar foarte bine, din moment ce echipa este lider în competiţia internă, cu 15 puncte în 5 etape, la egalitate cu Al-Nasr, dar cu golaveraj mai slab. Al-Hilal, formaţia pregătită din această vară de Laurenţiu Reghecampf, se află pe treapta a treia a podiumului, cu 13 puncte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-02

In legatura cu acest articol...

Victor Piţurcă, extrem de nervos pe Răzvan Burleanu că i-a pus piedică în negocierile cu Al-Ittihad

Ce "onoare" ne face Victor Piţurcă. Rămâne la echipa naţională!

Arabii de la AL Ittihad s-au răzgândit. Nu mai vor să achite la FRF pentru Pițurcă

UPDATE. Victor Piţurcă trebuie să achite FRF 1,4 milioane de euro pentru a deveni antrenorul lui Al-Ittihad

Arabii vin după Victor Piţurcă. Selecţionerul ar putea fi prezentat oficial joi la Al-Ittihad

Burleanu a declarat, după victoria cu Grecia, că Piţurcă nu are motiv să plece

Victor Piţurcă spune că sunt şanse sub 1% să plece de la cârma naţionalei după meciul cu Grecia
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE