2020-08-05 02:20

UPDATE. Victor Piţurcă trebuie să achite FRF 1,4 milioane de euro pentru a deveni antrenorul lui Al-Ittihad

 |  15:47
UPDATE. Victor Piţurcă trebuie să achite FRF 1,4 milioane de euro pentru a deveni antrenorul lui Al-Ittihad

Florentin Dincă

Victor Piţurcă s-a dus glonţ marţi dimineaţă la sediul FRF pentru a se întâlni cu Răzvan Burleanu. Selecţionerul i-a spus şefului său despre oferta venită pe adresa sa de la clubul saudit Al-Ittihad. Cei doi au discutat aproximativ două ore pe margine acestui astect şi au ajuns la un consens, şi anume că, Piţurcă va trebui să achite o clauză mult mai mare decât cea speculată ieri (n.r – 500.000 de euro). Antrenorul e nevoit să plătească 1.425.000 de euro pentru a se elibera de echipa naţionala, pentru ca apoi să dea curs apoi ofertei arabilor.

S-A ÎNTORS ROATA, PIŢI!

Victor Piţurcă a fost dat afară de Naşu acum câţiva ani de la echipa naţională. Avea clauză, în cazul în care era demis. A ţinut cu dinţii de cei 600.000 de euro, iar Mircea Sandu a fost nevoit să-i achite o mare parte din ei. Acum, când Piţi vrea să plece la Al-Ittihad, el trebuie să scoată din buzunar o sumă incredibilă – 1.425.000 de euro, bani ce reprezintă clauza de reziliere unilaterală a contractului său, scandent în noiembrie 2016. Marţi seară, Piţurcă încearcă să-i convingă pe şeicii grupării arabe să-i plătească această clauză. Dacă saudiţii scot banii, Piţurcă merge joi la Ryhad pentru a fi prezentat oficial. În caz contrar, selecţionerul rămâne pe banca tehnică a primei reprezentative în campania de calificare pentru EURO 2016.

UPDATE 22. 11 Oficialii lui Al-Ittihad au renunțat la varianta Victor Pițurcă, din cauza clauzei de 1,4 milioane de euro pe care selecționerul o are de plătit în cazul rezilierii contractului. Arabii erau dispuși să achite doar 500.000 de euro, însă președintele FRF vroia dublu. Nu e exclus totuși ca miercuri, negocierile să se reia, însă diferența dintre cerere și ofertă este destul de mare pentru a se ajunge la un numitor comun. "L-am vrut la club pe Victor Piţurcă, dar în acest moment am întrerupt negocierile, deja discutăm cu altcineva. Ne-am răzgîndit, pentru că Pițurcă are contract. Nu mai vorbim despre bani. Nu dorim să negociem cu Fedraţia Română de Fotbal. Am fost surprinşi de clauza din contracul lui. Noi ne înţeleseserăm cu Victor Piţurcă, i-am acceptat toate condiţiile, dar nu ştiam de acea clauză. În România sunt mulţi antrenori buni, dar acum nu mai discutăm cu nimeni din ţara voastră. Victor Piţurcă putea aduce orice jucător vrea, aşa i-am zis, dar el voia doi români. Am dat de Piţurcă printr-un agent român", a spus la sport.ro Ibrahim Al Balwi, președintele lui Al-Ittihad.

UPDATE 18.29. Negocierile între Victor Piţurcă şi oficialii formaţiei saudite au intrat în impas, din pricina clauzei eliberatorii a antrenorului cu FRF. În această seară mai este programată o rundă de negocieri, arabii plusând la salariul lui Piţi.

UPDATE 18.08 Arabii îi dau lui Piţurcă 1 milion de euro pe an, plus un bonus de 1,5 milioane de euro. Gruparea Al-Ittihad Jeddah i-a pregătit selecţionerului Victor Piţurcă un salariu anual de 1.000.000 de euro, plus un bonus de 1,5 milioane de euro pentru atingerea unor obiective importante. În total, pentru cei doi ani de contract, Piţi ar putea încasa aproape cinci milioane de euro. Ceilalţi membri ai stafulu, Eugen Neagoe, Vivi Răchită, Martin Tudor, Ovidiu Costeşin şi Marius Dima urmează să primească şi ei, în total, 700.000 de euro.

UPDATE 17.10 Piţi ratat 500.000 de euro, dar poate lua 350.000. Alte detalii din contractul lui Victor Piţurcă au ieşit marţi la iveală. Obiectivul de calificare la Campionatului European din Franţa 2016 îi aduce lui Piţi, dacă mai e cazul, o primă de 350.000 de euro net, sumă pe care o va primi după ce UEFA virează banii către FRF. În cazul fericit în care prima noastră reprezentativă depăşea faza grupelor, selecţionerul îşi va putea negocia o primă suplimentară. Din păcate pentru Piţurcă, el a ratat potul de o jumătate de milion de euro, după ce naţionala a pierdut lamentabil barajul cu Grecia pentru Cupa Mondială din Brazilia din această vară.

UPDATE 16.32. Potrivit contractului încheiat între FRF şi Victor Piţurcă, la data de 29 iunie 2011, antrenorul are un salariu brut lunar de bază de 10.000 de lei, plus o indemnizaţie sportivă anuală netă de 400.000 de euro. Conform unei clauze trecută din contract, partea care solicită rezilierea înţelegerii înainte de 30 noiembrie 2016, este obligată să plătească următoarele despăgubiri: “Dacă până la data de 30 noiembrie 2016, oricare dintre părţi denunţă unilateral contractul, aceasta (angajator sau salariat) va achita toate sumele prevăzute la punctele J1 (n.r. - 10.000 de lei brut pe lună) şi J2 (n.r. - 400.000 de euro net anual), litera a), ce ar fi fost scadente de la momentul denunţării unilaterale a contractului şi până la 30.11.2016, precum şi, în plus, o despăgubire în sumă de 500.000 de euro net, plătibilă în 45 de zile de la data denunţării unilaterale a contractului”, se arată în contractul lui Piţurcă, informează Mediafax.

Selecţionerul s-a dus glonţ ieri dimineaţă la sediul FRF pentru a se întâlni cu Răzvan Burleanu. Selecţionerul i-a spus şefului său despre oferta venită pe adresa sa de la clubul saudit Al-Ittihad. Cei doi au discutat aproximativ două ore pe marginea acestui aspect şi au ajuns la un oarecare consens, şi anume că, Piţurcă va trebui să achite clauzele băneşti trecute în contract (n.r - 1.425.000 de euro) pentru a se elibera de echipa naţionala. Preşedintele Federaţiei nu s-ar opune plecării lui Piţurcă, mai ales că nu era antrenorul pe care l-ar fi vrut la cârma primei preprezentative. Totuşi, Burleanu vrea să obţină o sumă cât mai mare din cedarea antrenorului la Al-Ittihad: "Întâlnirea a avut menirea de a clarifica situaţia la nivelul conducerii tehnice a echipei naţionale, în urma ofertei pe care domnul Victor Piţurcă o are din partea clubului Al-Ittihad. Federaţia Română de Fotbal doreşte să continue colaborarea cu antrenorul Victor Piţurcă, conform contractului aflat în derulare, în vederea asigurării condiţiilor optime pentru prima reprezentativă în preliminariile Euro 2016", se arată într-un comunicat al FRF, care expune doar punctul său de vedere, nu şi al selecţionerului Victor Piţurcă.

New layer...

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-09

In legatura cu acest articol...

Arabii vin după Victor Piţurcă. Selecţionerul ar putea fi prezentat oficial joi la Al-Ittihad

Burleanu a declarat, după victoria cu Grecia, că Piţurcă nu are motiv să plece

Victor Piţurcă spune că sunt şanse sub 1% să plece de la cârma naţionalei după meciul cu Grecia
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE