2020-02-21 18:28

Victoria “Satanei”. Piţurcă a câştigat primul său meci la Craiova, în minutul 90

 |  17:25
Victoria “Satanei”. Piţurcă a câştigat primul său meci la Craiova, în minutul 90

Victor Piţurcă, cel supranumit “Satana”, pentru comportamentul şi gândirea sa malefică, a debutat cu ovictorie pe banca Universităţii Craiova, obţinută în ultimul minut, izbândă pecare echipa din Bănie o aştepta de la începutul sezonului. Orice succes obţinutîn ultimele minute ale partidelor este considerat norocos, însă stând şianalizând golul Universităţii, acesta a fost lucrat de doi jucători pe care Piţii-a introdus după pauză. Centrare de pe partea dreaptă a lui Firţulescu, Costeacel mic trece pe sub minge, portarul oaspeţilor respinge în faţă, de undeStoianof trage cu năduf în poartă. Încăo dată, Piţurcă dovedeşte inspiraţie, valoare şi noroc, exact de ce avea maimare nevoie Craiova pentru a ieşi din anonimatul în care a zăcut în ultimelesezoane.

Până la gol, oltenii s-au chinuit din greu pentru astrăpunge ermetica apărare a Sportului şi, chiar dacă au dominat şi au împinspermanent jocul spre poarta oaspeţilor, aceştia nu au beneficiat decât de două,trei ocazii de gol.

Aşteptat de cei 30.000 de fani de pe stadion ca unMesia, Piţurcă a mişcat doar două piese din garnitura lui Ţicleanu, i-aînlocuit la mijlocul terenului pe Lopez şi Bărboianu, cu Dilevski şi Wobay.Jocul a curs greu în atac, mai ales în prima repriză, iar replica lui AdrianMititelu după semnarea actelor cu noul antrenor, “să nu ne aşteptăm laminuni” părea că prinde contur. Piţi nu a stat o clipă pebancă, a ţipat la jucători şi a încercat să-i aşeze cât mai bine în teren. Dacăîn apărare, juveţii au fost foarte atenţi şi nu au oferit nici o şansăoaspeţilor, în atac lucrurile nu au stat aşa de bine, iar până la refacerea luiFlorin Costea, Piţurcă a cerut întăriri. Fiul său şi Mihai Costea s-au zbătutdegeaba, şi doar ultimul a avut o singură oportunitate, în minutul 60, însăgoalkeeperul studenţilor a respins miraculos în corner.

Chiar dacă a venit de numai două, trei zile la echipă,fostul selecţioner a lucrat serios la moralul jucătorilor craioveni care, dupăprimele runde ale sezonului erau cu nervii la pământ, deoarece nu aveau nici ovictorie şi reuşiseră decât trei puncte în clasament. Alb-albaştrii au încercatsă-l impresioneze pe Piţi prin dăruire şi devotament şi până la urmă soartale-a surâs. O victorie de care Universitatea avea nevoie de ea ca aerul, şiPiţurcă le-a adus-o, la primul meci pe banca tehnică.

Acum o lună se bucura că a învins pe Universitatea!

31 iulie 2010, stadionul Ghencea, etapa a II-a, 25.000de fani stelişti în tribune. Toţi veniseră pentru a vedea noua Stea a luiPiţurcă, într-un meci împotriva Universităţii Craiova. Piţi, ca un leu în cuşcăpe banca Stelei, a mutat din nou decisiv pentru victorie, după ce l-a introduspe Surdu în repriza secundă, jucător care a schimbat istoria meciului. “Satana”s-a bucurat ca un copil pentru izbânda Stelei, iar acum, la patru săptămânidistanţă, s-a extaziat la fel de zgomotos pentru victoria pe final aUniversităţii Craiova, scor 1-0. Acelaşi scor cu care a debutat în precedentulmandat în Bănie, acum 16 ani!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE