2020-08-15 23:16

VICTORIE! Naționala de tineret ÎNVINGE Croația cu 4-1

 |  22:28
VICTORIE! Naționala de tineret ÎNVINGE Croația cu 4-1

În faţa unui stadion plin de români, echipa naţională a debutat cu o victorie imensă la turneul final al Campionatul European Under 21, primul succes la acest nivel din istoria României.

Meciul disputat în San Marino a avut un ritm drăcesc imediat după primul fluier al arbitrului. În minutul 2, Puşcaş a scăpat pe contraatac, a tras la spre buturile coraţilor, mingea a trecut printre picioarele posrtarului, dar nu a mai avut forţa să itreacă şi de linia porţii şi a fost fost prinsă într-un final. Trei minute mai târziu, un şut puternic a trevut puţin pe lângă poarta lui Radu. Minutul 9 a venit cu o faza încâlcită în careul croaţilor, iţelel ei fiind descurcate doar cu ajutorul VAR.  S-a dictat lovitură d ela 11 metri, iar Puşcaş nu a iertat (minutul 11).  De precizat că a fost pentru prima oară în istorie când o echipă din România a beneficiat de ajutorul sistemului VAR.

Imediat după primirea golului, minutul 13, Croaţia a mai încasat o lovitură, vedeta echipei, Brekalo, fiind schimbată din cauza unei accidentări. Doar un minut mai târziu România a dublat avantajul prin Hagi după o fază la care o contribuţie însemnată a avut şi Puşcaş. Croaţia nu s-a prăbuşit, din contră, şi alte 4 minute mai târziu a redus din handicap. Hagi a pierdut o minge la centrul terenului, Vlasic a urcat neincomodat până la aproimativ 20 de metri, şutul acestuia, tare, dar parabil, oprindu-se în poarta lui Radu. 

Minutul 20 putea aduce egalarea, dar Radu a avut o intervenţie care justifică cota de 15 milioane de euro cu care este creditat portarul.  Pâna la finalul reprizei ritmul nu a scăzut deloc în intensitate, doar tactica s-a modificat puţin. Croaţia a dominat destul de autoritar, iar România s-a apărat voiniceşte şi a fost foarte periculoasă pe contraatac,  S-au mai consemnat ocazii pentru Croaţia în minutele 34 şi 41, în timp ce echipa noastră a ratat oportunităţi bune prin Puşcaş (32), Cicâldău (36) şi Ivan (45+4)

Pauza a fost un sfetnic bun pentru noi, băieţii lui Rădoi fiind cei care au făcut legea în partea secundă. Hagi a irosit două lovituri libere din poziţii ideale, una dintre execuţii lovind bara, în timp ce croaţii l-au deranjat pe Radu cu şuturi nu foarte periculoase de la distanţă

În minutul 66, Băluţă a adus liniştea în tabăra noastră. Mijlocaşul a interceptat o minge la 20 de metri de poarta croaţilor a pătruns vijelios în careu, a întors spectaculos un fundaş şi a tras imparabil la colţul scurt.  Radu a mai bifat o intervenţie bună în minutul 88, la o lovitură de la 17 metri executată puternic pe colţul portarului.  Petre a dat lovitura de graţie Croaţiei în ultimul minut. O centrare venită de pe partea dreaptă a fost înţepată în poartă din careul mic. Golul a fost suspect de ofsaid, dar a fost validat după abia două minute în urma înregistrărilor VAR.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE