2020-07-11 00:54

Victorie pentru Halep. Aceasta merge în turul al treilea la Australian Open

 |  12:11
Victorie pentru Halep. Aceasta merge în turul al treilea la Australian Open

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în runda a treia a turneului de tenis Australian Open, după ce a învins-o pe Harriet Dart, cu 6-2, 6-4, joi, la Melbourne.

Aflată probabil pentru prima dată pe un stadion aşa mare, ca Rod Laver Arena, Harriet Dart a început curajos meciul cu Simona Halep, cu un joc variat, destul de bine orientat către zonele laterale ale terenului şi cu un ritm rupt uneori de scurte reuşite. Însă exuberanţa din evoluţia britanicei s-a stins repede şi greşelile au început să se înmulţească în dreptul ei.

De partea cealaltă a fileului, Simona Halep a încercat să joace în modul "economic", să-şi conserve energia în perspectiva unor încleştări mai dure. Şi în mare parte i-a reuşit, iar când a avut probleme, acestea au fost mai mult din cauza propriilor erori, decât din cea a presiunii la care a fost supusă. Cu excepţia finalului meciului, când Dart a jucat foarte bine şi a fost aproape de o revenire neaşteptată.

Diferenţa de valoare dintre cele două jucătoare a fost evidentă, astfel că sportiva română a trecut, nu însă fără ceva emoţii, de probabil cel mai uşor meci pe care l-a avut şi pe care îl va avea la această ediţie a Australian Open.

Setul I a început cu trei break-uri la rând, două luate de Halep. La 2-1, românca şi-a fructificat serviciul şi apoi a mers fără ghem pierdut până la 5-1. Dart a câştigat şi ea un ghem, primul cu serviciu, înainte de a pierde primul set, cu 2-6, după o jumătate de oră de joc.

În setul al doilea, Halep a condus cu 4-0, după break-uri în primul şi al treilea ghem, apoi cu 5-1. La acest scor, sportiva din Marea Britanie şi-a ridicat brusc nivelul de joc, iar Halep a fost descumpănită de această schimbare. Dart a salvat o minge de meci la 2-5, pe serviciul româncei, apoi s-a apropiat la 4-5. Ghemul al zecelea a fost tensionat. Jucătoarea din Constanţa a salvat o minge de 5-5, a ratat alte două mingi de meci, dar a reuşit să închidă întâlnirea, cu 6-4, după o oră şi 17 minute de joc.

Calificarea în a treia manşă este recompensată la Australian Open cu un premiu de 300.000 de dolari australieni (206.000 dolari americani) şi cu 130 de puncte WTA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE