2019-12-15 21:24

Washington Post: Nimeni NU VREA să se antreneze cu Monica NICULESCU

 |  10:43
Washington Post: Nimeni NU VREA să se antreneze cu Monica NICULESCU

Washington Post a scris despre modul în care se pregătesc jucătorii de tenis, despre cum îşi aleg partenerii de antrenament. Unii preferă să se antreneze cu jucători pe care este posibil să-i întâlnească în cadrul turneului la are sunt înscrişi. Pentru Monica Niculescu situaţia este mai dificilă, din cauza stilului ei.

La Washington, japonezul Kei Nishikori, cap de serie numărul 2, s-a pregătit cu canadianul Milos Raonic, al treilea favorit.

Alţii preferă să aibă drept "sparring partner" un prieten. Jack Sock se antrenează de obicei cu John Isner sau cu Nick Kyrgios.

Simona Halep spune că nu are preferinţe speciale în acest sens, la Washington antrenându-se cu Patricia Ţig şi chiar cu Marius Copil.

Pentru Monica Niculescu situaţia este mai dificilă, din cauza stilului ei. Niculescu foloseşte mult lovitura tăiată şi din acest motiv este evitată de alte jucătoare.

"Dacă vrea cineva să joace cu mine, o face. Eu joc diferit şi poate fetele preferă alte fete care lovesc plat şi puternic. Eu joc mixt. Dacă vrea cineva să joace cu mine, joacă, dacă nu, de obicei joc cu antrenorul meu. Nu e uşor, dar e distractiv", a declarat Niculescu, potrivit News.ro.

Alex Cordier, cel care se ocupă de 15 ani programarea antrenamentelor la turneul de la Washington, povesteşte că uneori este dificil de găsit un "sparring" pentru jucători. Unii cer un dreptaci sau un stângaci, alţii vor doar pe cineva care să fie de partea cealaltă a fileului şi să lovească mingea. Dar uneori niciun jucător profesionist nu este disponibil.

"În anul în care a câştigat Dolgopolov, exact asta s-a întâmplat. Era primul antrenament şi nu era niciun profesionist pe aici. Dolgopolov voia un jucător cu care să schimbe mingi. , i-am spus. A fost un antrenament atât de bun, încât Dolgopolov l-a cerut toată săptămâna şi a câştigat turneul. La fel s-a întâmplat anul trecut, cu Monfils", a spus Cordier.

La Citi Open, Simona Halep, Monica Niculescu şi Patrica Ţig s-au calificat în manşa a doua. Ultimele două jucătoare vor juca una cu cealaltă pentru un loc în sferturile competiţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE