2020-08-05 02:10

Wim Fissette: Simona Halep s-a lăsat influenţată de anturaj, dintr-o fată timidă a devenit o vedetă mondială

 |  07:30
Wim Fissette: Simona Halep s-a lăsat influenţată de anturaj, dintr-o fată timidă a devenit o vedetă mondială

Antrenorul belgian Wim Fissette a declarat, referitor la decizia Simonei Halep de a înceta colaborarea cu el, că românca s-a lăsat influenţată de anturaj. Fissette a mai spus că Simona s-a schimbat foarte mult în acest an, devenind dintr-o fată "timidă" o vedetă mondială.

"Am avut un sezon bun, totul a fost la înălţime. Dar ea nu s-a simţit comfortabil în această situaţie. Mai ales ţinând cont de comunicare, i-a fost greu. Nu e niciodată simplu cu un antrenor străin. Eu nu am putut fi tot timpul la Bucureşti. Iar când am fost, ea a trebuit să aibă grijă de mine, cu hoteluri şi altele. Am avut un an extraordinar împreună şi pentru mine nu era nicio problemă să continui să lucrez în aceleaşi condiţii, dar am simţit că ei îşi doreau o echipă română completă. În final situaţia a fost dificilă pentru ea. Avea nevoie de cineva acasă la ea. Ea a fost influenţată de anturaj. Deşi am avut o bună relaţie cu echipa şi cu familia ei", a spus Wim Fissette, potrivit sport.be.

Antrenorul a mai spus că Simona Halep s-a schimbat foarte mult în acest an, devenind dintr-o fată "timidă" o vedetă mondială.

"Pe de o parte ea nu şi-a imaginat niciodată asemenea rezultate, iar pe de altă parte a uitat repede acest lucru. Ea a trecut prin schimbări în acest an şi ca om. La începutul sezonului era o fată timidă, dar la finalul anului era o vedetă mondială, care a jucat în finală la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor. Nu este uşor să stăpâneşti aceste situaţii şi să iei mereu deciziile cele mai bune", a afirmat Wim Fissette.

De asemenea, antrenorul a ţinut să precizeze că Simona Halep dă o mare importanţă ţării ei şi îşi doreşte un antrenor român.

"Ea este în legătură cu persoane importante din România (n.r. - Ion Ţiriac) şi va opta pentru un antrenor român. Ea dă o foarte mare importanţă ţării ei natale. Viitorul va stabili dacă au luat decizia sportivă cea mai bună. Cred că este păcat că s-a terminat. Chiar dacă a fost un an dificil şi obositor pentru ea, tot timpul să mergi şi să pleci din România nu este uşor. Am ştiut că un astfel de proiect poate să nu fie de durată, dar sunt mândru de munca pe care am depus-o. Cred că aş fi putut să o fac o şi mai bună jucătoare", a completat Wim Fissette.

Antrenorul a afirmat că nu duce lipsă de oferte de la jucătoare cu potenţial.

"Am oferte destule, am avut şi când lucram cu Simona. Îmi voi aloca ceva timp pentru a lua decizia corectă. Sunt motivat pentru următorul meu proiect. Printre ofertele primite sunt câteva nume mari şi interesante. Fete care nu sunt chiar în top, dar care au potenţial. Aşa că totul va fi în regulă", a precizat antrenorul Wim Fissette.

Simona Halep, locul 3 WTA, a anunţat, joi, că a încheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la începutul acestui an.

"Colaborarea mea cu antrenorul Wim Fissette se încheie la finalul acestui an, în urma unei decizii luate de comun acord. A fost un an bun şi frumos. Îi mulţumesc şi îi doresc succes în continuare", a anunţat Halep, pe contul ei de Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE