Stăpânii contractelor uriașe date de Hidroelectrica

Două companii apar printre beneficiarele marilor contracte date de Hidroelectrica în ultimi 3 ani.

Compania Energomontaj, condusă de Ioan Popa, și firrma DSD Noell din Germania au câștigat mai multe licitații organizate de Hidroelectrica în ultimii trei ani. Câteva dintre aceste licitații au avut doar un singur participant.

La două dintre licitații, Energomontaj și DSD Noell au mers împreună și n-au avut nicio concurență. Cele două au încasat de la Hidreolectrica 67,28 milioane de lei pentru livrarea și montarea unor echipamente mecanice și electrice la barajul Surduc. De asemenea, Energomontaj și DSD Noell a încasat 41,68 milioane de lei dintr-un contract pentru modernizare instalații electrice aferente echipamentelor hidromecanice și instalație de acționare hidraulică aferentă barajului deversor Gogoșu.

Electromontaj a câștigat licitația pentru modernizarea și reabilitarea echipamente din CHE Tismana Subteran. Contractul a fost de 20,8 milioane de lei. La licitație a existat doar un oponent, tandemul Enevo Group-Romelectro.

Nemții au mai câștigat o licitație pentru modernizarea instalațiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice și instalației de acționare hidraulică aferentă barajului deversor Porțile de Fier 1. Valoarea contractului s-a ridicat la 57,1 milioane de lei. DSD Noell a participat la licitație împreună cu UTI Facility Management, firă controlată printr-un offshore din Cipru de Tiberiu Urdăreanu. Oferta celor două a fost mai bună decât cea a Romelectro, singurul opozant al tandemului DSD Noell-UTI.

Energomontaj lui Ioan Popa a reușit în anii pandemiei să câștige mai multe contracte cu diverse municipalități, companii sau instituții ale statului (municipiile București, Constanța, Oradea, Timișoara, CE Oltenia, Termoenergetica, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, Aquatim etc.). Astfel, de la o pierdere de 131 milioane de lei în 2019, compania a sărit la un profit net de 2,1 milioane de lei în 2020.

DSD Noell este o companie specializată în echipamente hidromecanice din oțel pentru navigație, baraje și hidrocentrale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Gargaragiul de la Muncă, complice la dispariţia pensiilor de stat?

A trecut mai bine de un an şi jumătate de când ministrul Muncii susţine că lucrează la noul sistem de pensii. Până acum însă,...