2020-07-04 00:28

CUPA DAVIS. România – Israel 2-0, după ce Adrian Ungur l-a învins pe Bar Tzuf Botzer, iar Marius Copil a trecut de experimentatul Dudi Sela

 |  16:04
CUPA DAVIS. România – Israel 2-0, după ce Adrian Ungur l-a învins pe Bar Tzuf Botzer, iar Marius Copil a trecut de experimentatul Dudi Sela

Florentin Dincă

România conduce Israelul cu 2-0 după prima zi în Cupa Davis. Adrian Ungur l-a învins în mai puțin de două ore pe israelianul Bar Tzuf Botzer cu 7-5, 6-3, 6-0, iar Marius Copil l-a bătut cu scorul de 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2, pe Dudi Sela, locul 108 ATP. Meciurile au avut loc în Sala Transilvania din Sibiu, contând pentru întâlnirea din primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Partida de dublu va avea loc sâmbătă, de la ora 15.00, iar ultimele două meciuri de simplu se vor desfăşura duminică, de la ora 13.00.

Adrian Ungur, locul 159 în lume, a avut probleme cu adversarul său doar în primul set, când a salvat trei mingi de break la 5-5, pentru ca apoi să revină și să câștige primul act cu 7-5. Setul doi a fost la fel de echilibrat, până când românul a făcut un break decisiv la 4-3 și și-a adjudecat setul cu 6-3. Al treilea set nu a avut istoric, Ungur câștigând cu 6-0.

"A fost dificil, mai ales că nu-l cunoşteam. M-a surprins cu primul serviciu, a fost destul de constant, dar pe parcurs cred că a început să obosească. La început eram puţin crispat, nu mă mişcam foarte bine, nu simţeam mingea foarte bine. A fost important în primul set, la 6-5 când am reuşit să-i iau break-ul şi am reuşit să mă eliberez puţin. Am încercat să returnez toate mingile servite de el, să îl fac să dea cât mai mult din alergare, iar în partea a doua meciului a fost destul de bine", a spus Ungur, la TVR.

Al doilea meci de simplu al întâlnirii dintre România și Israel se dispută la această oră și îi pune față în față pe Marius Copil (24 ani), jucător care ocupă locul 168 în clasamentul ATP, și pe Dudi Sela (29 ani), care se află pe locul 108 în lume.

Echipa care va câștiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversară fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-06

In legatura cu acest articol...

ADRIAN UNGUR DESCHIDE BALUL. S-au tras la sorţi meciurile întâlnirii România – Israel din Cupa Davis
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE