2020-08-10 19:41

CUPA DAVIS, ROMÂNIA – SUEDIA. Andrei Pavel le atrage atenția elevilor săi: "Adversarul nu are ce pierde"

 |  19:27
CUPA DAVIS, ROMÂNIA – SUEDIA. Andrei Pavel le atrage atenția elevilor săi: "Adversarul nu are ce pierde"

Florentin Dincă

În perioada 12-14 septembie, la Arene BNR din Capitală, România va întâlni Suedia în play-offul Grupei 1, Zona Euro/Africană, a Cupei Davis. Căpitanul nejucător al echipei României, Andrei Pavel, îi pune în gardă pe elevii săi, considerând că, în ciuda faptului că nordicii vin cu o echipă tânără și neexperimentată, adversarii pot fi foarte periculoși deoarece vor juca fără presiune, neavând nimic de pierdut. Componența echipei României este următoarea: Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea.

"Fiecare meci de Cupa Davis este dificil. Nu contează cine este favorită şi cine nu. Ne avantajează că îi avem pe cei mai buni jucători din România alături, că jucăm acasă şi sperăm să aducem cele trei puncte necesare pentru a câştiga acest meci. Obiectivul este să câştigăm meciul. Ar fi frumos să o facem după primele două zile. Trebuie să câştigăm acest meci şi vom da tot ce se poate. Suedia a avut mulţi jucători pe locul 1 în clasamentul mondial şi a câştigat de şapte ori Cupa Davis. Ei vin cu un jucător de 18 ani (n.r. - Elias Ymer), au o echipă nouă şi vor veni foarte relaxaţi, iar asta îi face periculoşi", a spus Pavel, care a dezvăluit că, printre spectatorii care vor fi prezenți la meciuri în week-end se va regăsi și Simona Halep, cea care se află în țară pentru două săptămâni.

Partida România – Suedia se va disputa după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Vineri, 12 septembrie, vor avea loc primele două meciuri de simplu, sâmbătă are loc partida de dublu, iar duminică se vor juca ultimele două meciuri de simplu. Câștigătoarea va rămâne în Grupa I, Zona Euro/Africană, în timp ce învinsa va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I cu Letonia sau Austria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-09

In legatura cu acest articol...

Tenismanul român Victor Hănescu se retrage din echipa naţională de Cupa Davis: Este un pas foarte dificil
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE