2019-12-15 18:31

FED CUP. Simona Halep a anunțat că nu va juca în întâlnirea cu Canada din play-offul pentru Grupa Mondială

 |  21:14
FED CUP. Simona Halep a anunțat că nu va juca în întâlnirea cu Canada din play-offul pentru Grupa Mondială

Florentin Dincă

Simona Halep a declarat la revenirea la Bucureşti, după turneele de la Indian Wells și Miami, acolo unde l-a câștigat pe primul și a ajuns în semifinale la al doilea, că nu va evolua în întâlnirea din deplasare a României cu Canada, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup. Liderul echipei României îl imită astfel pe omologul din formația "frunzei de arțar", Eugenie Bouchard, care nu știe încă dacă va participa la meciurile contra tricolorelor. Ea a refuzat în această porimăvară să se prezinte la meciul din primul tur al Grupei Mondiale, iar rezultatul s-a văzut imediat: 0-4 cu Cehia. Bouchard susținea atunci senină că prioritatea ei nu este echipa de Fed Cup, ci turneele de Grand Slam.

"Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart, dacă era în Europa mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima şansă, Irina (n.r. - Irina Begu) este în formă bună şi la dublu avem echipă bună. Îmi pare rău că nu voi fi cu ele, dar voi fi cu sufletul acolo", a declarat Halep.

Eugenie Bouchard a provocat haos şi nemulţumire în lotul Canadei după ce a spus pas convocării pentru meciul cu Cehia. Ea a fost taxată de antrenoarea nejucătoare Sylvain Bruneau şi de coechipierele sale, dar şi de numeroşii fani canadieni. Surprinde totuşi că programul competiţional WTA era liber în această perioadă, iar abdicarea lui Bouchard cu atât mai mult nu a înţeles-o nimeni. În vara anului trecut, Eugenie admitea că prezenţa ei în echipa de Fed Cup va depinde de programul său în circuitul feminin mondial: “Prioritățile mele sunt turneele WTA și cele de Grand Slam”.

Și Monica lipsește

Din păcate, absența Simonei nu este singura din echipa României. Monica Niculescu, expertă la dublu, nu va juca din cauza unei accidentări la talpa piciorului drept, care are nevoie de rapaus total câteva zile. Monica a căpătat această afecțiune de anul trecut, chiar la meciul cu Ungaria din Fed Cup. În atare condiții, antrenorul nejucător Alina Tecșor se va baza doar pe Irina Begu, Alexandra Dulgheru și Sorana Cârstea, ultima ieșită total din ritmul competițiilor WTA.

Echipa de Fed Cup a României va întâlni formaţia Canadei, în deplasare, în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Meciul va avea loc în perioada 18-19 aprilie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE