2020-08-09 11:25

Jucătoarea de tenis chineză Na Li, numărul şase mondial, s-a retras din tenis din cauza problemelor fizice

 |  09:17
Jucătoarea de tenis chineză Na Li, numărul şase mondial, s-a retras din tenis din cauza problemelor fizice

Jucătoarea chineză de tenis Na Li, în vârstă de 32 ani, ocupanta locului 6 mondial, şi-a anunţat vineri retragerea sportivă, din cauza problemelor fizice. Sportiva a afirmat că a luat această decizie, având în vedere că nu mai era în măsură să joace la acelaşi nivel ca înainte.

Într-o scrisoare publicată pe contul său oficial de pe rețeaua Weibo, varianta chineză a Twitter-ului, jucătoarea de tenis Na Li a precizat: "Nemaifiind în măsură să joc la același nivel ca înainte, am luat decizia care s-a impus: retragerea din competiție".

"Mi-au trebuit câteva luni chinuitoare pentru a ajunge în final la decizia că leziunile cronice cu care mă confrunt nu mă vor mai lăsa niciodată să fiu aceeași jucătoare de tenis de până acum. Am suportat patru operații la genunchi, primele trei la genunchiul drept, iar ultima la cel stâng, în luna iulie. Pentru a putea calma durerea și inflamarea, în fiecare săptămână a trebuit să fac injecții. Până acum am făcut 100, iar corpul meu nu mai poate suporta", a explicat Na Li.

Jucătoarea de tenis este prima sportivă din China care a câştigat un turneu de Grand Slam, în 2011 la Roland Garros.

Na Li le-a mulţumit tuturor persoanelor cu care a colaborat în cursul carierei sale, între care și argentinianul Carlos Rodriguez, antrenorul care a dus-o topul tenisului mondial și cu care și-a încheiat colaborarea în luna iulie.

Jucătoarea de tenis chineză Na Li a câștigat în total 9 titluri WTA, între care 2 de Grand Slam, atingând cea mai bună poziție din cariera sa în luna februarie a acestui an, când s-a aflat pe locul 2 mondial. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE