2020-07-07 16:05

N-a fost să fie Simona, dar un alt român a CÂȘTIGAT Australian Open

 |  14:32
N-a fost să fie Simona, dar un alt român a CÂȘTIGAT Australian Open

Românul Nicholas Ionel şi elveţianul Leandro Riedi au câştigat titlul în proba de dublu a juniorilor la turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului. Aceștia au câștigat finala împotriva cuplului Mikolaj Lorens (Polonia)/Karlis Ozolins (Letonia) cu 6-7 (8-10), 7-5, 10-4.

Ionel (17 ani) şi Riedi (18 ani), capi de serie numărul cinci, au obţinut victoria în faţa favoriţilor numărul şase după o oră şi 28 de minute.

În primul set, perechea româno-elveţiană a condus cu 4-2 şi 5-3, dar s-a ajuns în tiebreak după trei ghemuri cedate la rând. Ionel şi partenerul său au avut 4-2 în tiebreak, au ratat o minge de set la 8-7, pierzând cu 8-10. În actul secund s-a mers cap la cap până la 5-5, când Ionel şi Riedi şi-au făcut serviciul, iar apoi au reuşit break-ul, revenind de la 0-30. În super tiebreak, Ionel şi Riedi au început în forţă, au condus cu 5-1 şi nu au mai cedat iniţiativa până la final, câştigând clar, cu 10-4.

Nicholas Ionel venea după o semifinală de dublu la US Open, anul trecut, alături de polonezul Wojciech Marek.

Anul trecut un alt junior român, Filip Jianu, a atins semifinalele probei de dublu la Antipozi, alături de spaniolul Nicolas Alvarez Varona.

Ultimul titlu de Mare Şlem al României la juniori a fost obţinut la dublu de Ioana Ducu şi Ioana Loredana Roşca, în 2014, la Roland Garros, după o finală cu CiCi Bellis (SUA)/Marketa Vondrousova (Cehia).

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE