2020-06-07 00:33

România întâlneşte în acest week-end Israelul în primul tur al Cupei Davis

 |  19:10
România întâlneşte în acest week-end Israelul în primul tur al Cupei Davis

Florentin Dincă

Echipa României întâlneşte reprezentativa similară a Israelului în primul tur al Cupei Davis, în Grupa I valorică a Zonei Europa/Africa. Meciurile vor avea loc, pe zgură, vineri, sâmbătă şi duminică în Sala "Transilvania" din Sibiu. Câştigătoarea se va califica în turul al doilea din Grupa I valorică, în timp ce învinsa va juca barajul pentru menținerea în acest eșalon, cu Slovenia sau Slovacia. Tricolorii s-au reunit ieri la Sibiu, iar aseară au făcut primul antrenament împreună.

România, în componenţa Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea, nu porneşte conform calculelor hârtiei ca favorită în faţa Israelului, însă componenţa celor două formaţii ne dă mari speranţe de reuşită, mai ales că adversarii stau acum în doar un singur jucător, Dudi Sela. Cu evoluţii destul de bune în Cupa Davis, Sela nu mai este acel jucător de speriat de acum şase ani, când ocupa poziţia a 29-a în ierarhia mondială masculină. În momentul de faţă, el se află pe locul 108 ATP, iar palmaresul său nu cuprinde nici un titlu la simplu sau la dublu, şi doar două finale pierdute la simplu, în 2008 la Beijing şi anul trecut la Atlanta, ambele pe hard. Ceilalţi componenţi ai echipei Israelului sunt necunoscuţii Bar Tzuf Botzer (893 ATP la simplu), Jonathan Erlich (70 ATP la dublu), Edan Leshem (1372 ATP la dublu). “Echipa Israelului se bazează foarte mult pe Dudi Sela, un jucător cu un palmares foarte bun în Cupa Davis, iar apoi pe ceilalţi jucători. Nu ştiu dacă suntem favoriţi, dar sper să aducem cele trei puncte necesare”, a declarat căpitanul nejucător al echipei româniei, Andrei Pavel.

Cel mai experimentat jucător din echipa României, Horia Tecău, a avut un sfârşit de an 2014 foarte bun (Turneul Campionilor) şi un început de 2015 senzaţional, cu multe meciuri şi trofee câştigate. Împreună cu partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, au intrat începând cu această săptămână în TOP 10 ATP, asta în timp ce Florin Mergea, cel care îi va fi alături în proba de dublu contra Isrelului, a urcat şi el datorită rezultatelor excelente pe locul 17 în clasamentul mondial la dublu. Tocmai pe asta se bazează şi Horia Tecău, care spune că punctul la dublu în meciul cu Israel poate conta enorm în economia întâlnirii, iar pentru asta trebuie câştigat neapărat. ”Atât eu, cât şi Florin, avem atât de multe meciuri împreună jucate, încât de fiecare dată când vin la Cupa Davis mi se pare că acomodarea se face foarte repede şi natural. De abia aştept să începem. Astăzi (n.r - ieri) facem primul antrenament împreună. Suntem de abia în februarie, dar simt că am jucat foarte multe meciuri în acest an amândoi.Important pentru acest meci este că suntem în formă, că avem un început de an bun, în formă fizică bună şi sper să continuăm acest lucru, mai ales în acest week-end. Pentru că, ca de obicei, acest punct este foarte important pentru o întâlnire de Cupa Davis”, afirmă Tecău.

Foto: Florentin Dincă

România întâlneşte în acest week-end Israelul în primul tur al Cupei Davis
zoom
Ţiriac şi Nasty au râs de ei

Palmaresul confruntărilor cu Israel este net de partea noastră. În toate cele trei întâlniri de până acum, toate disputate în perioada anilor 60-70, România nici nu a avut ce discuta cu băieţii din Ţara Sfântă. Ce e drept, echipa de Cupa Davis a României îi avea în componenţă pe legendarii Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, care nu au cedat decât un meci din 15.   Turul I (București, 1962): România - Israel 4-1

Sferturi de finală (București, 1969): România - Israel 5-0

Sferturi  de finală (Tel Aviv, 1971): Israel – România 0-5

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE